Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στο Κίνημα Αλλαγής η είδηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην τον θέσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ είναι σε αναταραχή μετά τις ραγδαίες εξελίξεις, με κορυφαία στελέχη του κόμματος να εκφράζουν την ανησυχία τους για την επόμενη ημέρα και να έπεται κύμα παραιτήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα Τομέα Πολιτικής Υποδομών – Μεταφορών του κόμματος υπέβαλε ο Γιάννης Οικονομίδης.

Στην επιστολή παραίτησής του, υποστηρίζει πως «η απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής να προτείνει στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο, την τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αποτελεί κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική. Ταυτόχρονα προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του κινήματός μας, Βαγγέλη Βενιζέλου. Η απόφαση αυτή ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονομίδη «μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα και οδηγεί τον πολιτικό μας φορέα, για μια ακόμη φορά, σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας και αυτοκαταστροφής».