Αισιόδοξη εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών εμφανίζεται η Ρένα Δούρου, υποστηρίζοντας πως το ποσοστό που είχε στις αντίστοιχες εκλογές του 2014 δεν απέχει πολύ από το σημερινό της ποσοστό.

Μιλώντας στον Antenna το πρωί, η νυν περιφερειάρχης ισχυρίστηκε πως το μεγάλο της πλεονέκτημα είναι «το έργο που έχει να επιδείξει κατά τη διάρκεια της θητείας της», το οποίο είναι αυτό που θα κρίνουν οι ψηφοφόροι, ενώ χαρακτήρισε «αθεμελίωτες» τις κατηγορίες που της αποδόθηκαν για τις δυο μεγάλες εθνικές τραγωδίες -με τους 126 νεκρούς- που συνέβησαν επί των ημερών της στη Μάνδρα και το Μάτι.

Προσπαθώντας να μετατρέψει σε προσωπική κόντρα την εκλογική μάχη με τον υποψήφιο της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής η κ. Δούρου χαρακτήρισε «ψευτομαγκιά» τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο Γιώργος Πατούλης, και τον κατηγόρησε ότι αποφεύγει τον διάλογο, καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου απέκλεισε από τα ντιμπέιτ τους υπόλοιπους ανθυποψηφίους για την Περιφέρεια.

Μιλώντας για τα υπέρ της υποψήφιότητάς της είπε ότι η ίδια έχει «αποδείξει πως μπορεί να συνθέτει και να εξασφαλίζει τη συναίνεση», θέτοντας παράλληλα το ερώτημα αν μπορεί να κάνει το ίδιο και ο κ. Πατούλης.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι την περασμένη Κυριακή η κάλπη «εργαλειοποιήθηκε» τόσο από τον κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον αντίπαλο της στην περιφέρεια τον κ. Πατούλη.

Επίσης πρόσθεσε πως η ίδια δεν έκρυψε ποτέ την κομματική της προέλευση, σε αντίθεση με τον κ. Πατούλη, τον οποίον όταν τον συμφέρει δηλώνει ανεξάρτητος και όποτε κρίνει ότι θα τον βοηθήσει δέχεται τη στήριξη της ΝΔ.