Πρόεδρος στον Σύνδεσμο Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων επανεξελέγη ο κ. Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΜΕRYS GREECE S.A. και Πρόεδρος της EΛΜΙΝ Βωξίτες Α.Ε.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο επανεξελέγησαν επίσης οι Αθανάσιος Αποστολίκας, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Κυριάκος Ασημακόπουλος, Παντελής Βετούλας, Κωνσταντίνος Γιατζιτζόγλου , Δημήτρης Δημητριάδης, Ολγα Κουρίδου, Ματθαίος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Λιανός, Φώτης Στεφανής και Ελευθέριος Φαίδρος και για πρώτη φορά ο Αγγελος Καλογεράκος.

Στην ομιλία του ο κ. Κεφάλας τόνισε ότι η διεθνής οικονομία συνέχισε την αναπτυξιακή πορεία της στο 2018 όμως με πολλές προκλήσεις και ερωτηματικά για το μέλλον της λόγω των επαπειλουμένων εμπορικών πολέμων μεταξύ των ηγετικών οικονομιών και την επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης σε πολλές από αυτές.

«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιήθηκε σε θετικό, έστω και χαμηλό, ρυθμό ανάπτυξης και αναζητεί στήριγμα σε εξωστρεφείς δραστηριότητες και περισσότερες επενδύσεις προκειμένου να αυξηθεί το ΑΕΠ και να αντιμετωπισθεί η ανεργία η οποία βαίνει μειούμενη αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικά υψηλή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Στο περιβάλλον αυτό η ελληνική εξορυκτική βιομηχανία αποτελεί τυπικό παράδειγμα δραστηριότητας που συμβάλλει στην επίτευξη των θεμελιωδών ζητουμένων από την ελληνική οικονομία και τα μέλη μας συνέχισαν με συνέπεια στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.Οι επενδύσεις του κλάδου ανέρχονται σε 300 εκατ. ετησίως και η συμβολή στο ΑΕΠ της χώρας ξεπερνάει το 3% συνυπολογίζοντας και την καθετοποιημένη παραγωγή που βασίζεται στις παραγόμενες ορυκτές πρώτες ύλες», υποστήριξε ο κ. Κεφάλας.