Προεκλογικά μαγειρέματα για διορισμούς «ημετέρων» διευθυντών στο υπουργείο Παππά

Μία ακόμη απόπειρα άλωσης και κατάληψης του Δημοσίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μίας γενικότερης εκστρατείας, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα πεδία της διοίκησης και με κυρίαρχο στρατήγημα τον διορισμό νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές

Σκοτεινές και ύποπτες μεθοδεύσεις εκτυλίσσονται στα υψηλά κλιμάκια του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, όπου -εν όψει εκλογών- η ηγεσία του Νίκου Παππά μοιάζει να αγωνιά για διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής.

Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα άλωσης και κατάληψης του Δημοσίου από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο μίας γενικότερης εκστρατείας, η οποία εκδηλώνεται σε όλα τα πεδία της διοίκησης και με κυρίαρχο στρατήγημα τον διορισμό νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μόλις λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Οι ύποπτες πρακτικές και πιέσεις που ασκούνται στο ΥΨΗΠΤΕ, εκδηλώνονται με προσπάθειες παράκαμψης ή κατ΄ουσίαν αλλοίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί πριν από περίπου έναν χρόνο, με αντικείμενο την πλήρωση διευθυντικών θέσεων στο υπουργείο του κ. Παππά. Κάποιες από αυτές σε νευραλγικές διευθύνσεις.

Οι πίνακες κατάταξης του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί πριν από μερικές εβδομάδεςΚ

Καταγγελίες

Όμως, σύμφωνα με καταγγελίες στελεχών του υπουργείου, τις τελευταίες ημέρες και ειδικώς αφότου προαναγγέλθηκαν οι εθνικές εκλογές, οι γενικοί γραμματείς έχουν αποδυθεί σε μία εκστρατεία πιέσεων προς υποψηφίους διευθυντές, ώστε αυτοί να αποποιηθούν θέσεις που δικαιωματικά θα καταλάμβαναν.

Προφανής επιδίωξη της ηγεσίας του υπουργείου είναι, κατά τις ίδιες καταγγελίες, η παράκαμψη της διαδικασίας ΑΣΕΠ με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και όσο εκκρεμούν οι προσωπικές συνεντεύξεις, οι οποίες μοριοδοτούνται με ποσοστό 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία Παππά επιδιώκει να προωθήσει τους δικούς της εκλεκτούς με συνοπτικές διαδικασίες και με πρωτοφανή σπουδή, προφανώς εν όψει εκλογών.

Σημειώνεται ότι οι επίμαχες διευθύνσεις διαχειρίζονται κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία σχετίζονται και με την ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk