• Αναζήτηση

Βίτσας: Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Κάθε ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές απέκλεισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Κάθε ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και σε περίπτωση ήττας στις εθνικές εκλογές απέκλεισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

«Με σιγουριά το λέω ότι τέτοιο θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει, ασχέτως αποτελέσματος. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά, στην κοινωνία και στη χώρα. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έστω και η ελάχιστη λογική και πιθανότητα για να αλλάξει από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός μιλώντας στο Action 24.

Ο ίδιος πήρε αποστάσεις από την προεκλογική τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση της λογικής «ψηφίστε μας, για να μην έρθει η Νέα Δημοκρατία» και ζήτησε κατά την προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές να υπάρξει θετικό αφήγημα από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος και προγραμματικός λόγος.

«Να πούμε κάναμε αυτά και έχουμε αυτό το σχέδιο. Να πούμε πως αυτά που πετύχαμε μπορούν να εκφραστούν στην καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο να είναι η αντιπαράθεση, τι έκανες, τι θα κάνεις» ανέφερε ο υπουργός.

«Υπήρξε μία λογική, πολλές φορές, «ψηφίστε μας για να μην έρθουν αυτοί». Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι λάθος τρόπος να κάνεις πολιτική, γιατί είμαστε στην περίοδο που θα πρέπει να μιλάμε συγκεκριμένα με συγκεκριμένους στόχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αφήγημα και σχέδιο για την επόμενη μέρα. Αυτα που θα λέγαμε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, θα τα πούμε τώρα Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στις εκλογές έτσι, χωρίς πρόγραμμα».

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση οι κοινωνικές ομάδες που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να αλλάξουν την ψήφο τους μέσα σε 30 μέρες, εκτίμησε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. «Δύσκολα κάποιος αλλάζει την ψήφο του μέσα σε 30 μέρες. Υπάρχει βέβαια ο ειδικός όρος ότι αυτή τη φορά μπορεί να ψηφίζουμε για κυβέρνηση, όμως υπάρχει και ένας μεγάλος χώρος ανθρώπων που δεν ήρθαν να ψηφίσουν ή ψήφισαν άλλα κόμματα και μπορούν να αντιστρέψουν την ψήφο τους στη διαδικασία των εθνικών εκλογών» είπε.

Αποστάσεις πήρε ο κ. Βίτσας και από την άποψη στελεχων του ΣΥΡΙΖΑ ότι πίσω από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων κρύβονταν η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι δημοσκοπήσεις είναι πάντοτε ενα εργαλείο, ακόμα και όταν κάνουν λάθος. Δεν είναι εκλογές, δεν θα συζητάμε τα αυταπόδεικτα. Είναι δυνατόν να κρύβεται πίσω από όλες τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης; Εμείς δεν χρησιμοποιούμε δημοσκοπήσεις, δεν κάνουμε δημοσκοπήσεις; Μην τρελαθούμε τώρα, μην τα κάνουμε κεντρικό θέμα αυτά».

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk