Eurovision 2019 – Ισραήλ

Τελικός

ΕΡΤ2, 22.00

Σε απευθείας σύνδεση με το Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ θα μεταδοθεί ο τελικός τού 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Κατερίνα Ντούσκα με το «Better Love» για την Ελλάδα και η Τάμτα με το «Replay» για την Κύπρο θα διαγωνιστούν στο πρώτο μισό του διαγωνιστικού μέρους του τελικού. Στον σχολιασμό και στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ξένες ταινίες

«Ο διάβολος φοράει Πράντα»
(The devil wears Prada)

STAR, 16.20

Η Αντρια Σακς (Αν Χάθαγουεϊ) έχει πρόσφατα αποφοιτήσει από το κολέγιο. Το μεγαλύτερο όνειρό της είναι να γίνει δημοσιογράφος και θεωρεί πως βρίσκεται κοντά στην υλοποίησή του όταν πιάνει δουλειά σε ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου. Ομως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα περίμενε, καθώς εκεί δεν αναπτύσσει το ταλέντο της στο γράψιμο αλλά το ταλέντο της ως βοηθού της διευθύντριας του περιοδικού, Μιράντα Πρίστλεϊ (Μέριλ Στριπ), η οποία είναι μια σκληρή, δύσκολη και απαιτητική επαγγελματίας, που κάνει καθημερινά τη ζωή της Αντρια κόλαση. (ΗΠΑ, 2006, 97′)

 

«Ο βράχος» (The rock)

ALPHA 22.50

Ο Σον Κόνερι, με περουκίνι και φλέγμα, είναι ο γνώστης των λημεριών του νησιού Αλκατράζ, από τις φυλακές του οποίου κατόρθωσε να ξεφύγει. Δίπλα του ο Νίκολας Κέιτζ, βιοχημικός πράκτορας, με αποστολή του την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούν στο νησί τρομοκράτες. Παρέα θα τα καταφέρουν. Νόστιμη ταινία ποπ κορν, αφελής, ενθουσιώδης, εκκωφαντική αλλά και με κάποιες απαιτήσεις. Για το είδος της ταινίας ό,τι το καλύτερο μπορεί (και ξέρει) να προσφέρει το Χόλιγουντ. Πολύ καλός και ο Εντ Χάρις στον ρόλο του αφοσιωμένου στρατιωτικού που μετετράπη σε τρομοκράτη. (ΗΠΑ, 1996, 126′)