Τη σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών ώστε να συζητηθούν εκκρεμή ζητήματα για την αποκατάσταση τω πληγείσων περιοχών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιούλη στην Αττική, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ).

Σε επιστολή του, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους στο Μάτι, τον Ν. Βουτζά, τη Ραφήνα και την Κινέττα και αφορούν: την έκδοση αδειών επισκευής, την αποκομιδή του αμιάντου, τις κατεδαφίσεις ακατάλληλων οικημάτων, την αξιοποίηση του Ειδικού Λογαριασμού για τους πυρόπληκτους, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για έργα πρόληψης από τις πυρκαγιές»

Ολόκληρη η επιστολή:

Προς

τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

κ. Νικόλαο Βούτση

Θέμα: Σύγκληση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Παραγωγής & Εμπορίου.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζετε, εξακολουθούν να υπάρχουν άλυτα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους στο Μάτι, τον Ν. Βουτζά, τη Ραφήνα και την Κινέττα και αφορούν: την έκδοση αδειών επισκευής, την αποκομιδή του αμιάντου, τις κατεδαφίσεις ακατάλληλων οικημάτων, την αξιοποίηση του Ειδικού Λογαριασμού για τους πυρόπληκτους, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο, την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ για έργα πρόληψης από τις πυρκαγιές.

Σε συνέχεια του από 10/05/2019 κοινοβουλευτικού σας διαλόγου με τη βουλευτή Εύη Χριστοφιλοπούλου, σας παρακαλούμε όπως συγκαλέσετε σε Κοινή Συνεδρίαση τις Διαρκείς Επιτροπές Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης και Παραγωγής & Εμπορίου με τη συμμετοχή των αρμοδίων Υπουργών προκειμένου να συζητηθούν τα εκκρεμή ζητήματα για την αποκατάσταση των πληγεισών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου περιοχών της Αττικής. Στη συζήτηση προτείνουμε να κληθούν οι επιτροπές κατοίκων των πληγεισών περιοχών.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι κοινοποιούμε την παρούσα επιστολή στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες Ν.Δ., Κ.Κ.Ε., ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ, και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, προκειμένου να συνυπογράψουν το παρόν αίτημά μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Γεώργιος Αρβανιτίδης

Γεώργιος Δημήτριος Καρράς

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Μιχάλης Τζελέπης