• Αναζήτηση
 • Μείωση ΦΠΑ από τη Δευτέρα 20 Μαΐου

  Ποια προϊόντα και υπηρεσίες αφορά

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 θα ισχύσει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

  Αναλυτικότερα η μείωση αφορά τα εξής:

  – Από το 24% στο 13% σε βασικά είδη διατροφής.

  – Από το 24% στο 13% στην εστίαση με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

  Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος παραγγείλει τον καφέ του ή άλλα ροφήματα σε κάποιο μαγαζί εστίασης θα τον πληρώσει με τον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

  – Από το 13% στο 6% στην ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και την τηλεθέρμανση.

  Η σχετική ρύθμιση, σημειώνεται, ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με τίτλο: «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις».

  Άμεσα η μείωση στα ράφια του σούπερ μάρκετ

  Σε συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη δεσμεύθηκαν για την άμεση εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ και κατ΄ επέκταση την πτώση των τιμών των προϊόντων.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk