Να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τα πρόσφατα μέτρα – παροχές της κυβέρνησης επιχείρησε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος μίλησε στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, την λεγόμενη 13η σύνταξη, την μείωση του ΦΠΑ κλπ. και προανήγγειλε ότι μετά την εξάμηνη εφαρμογή τους τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν ακόμα «θετικότερες ειδήσεις» για την απόδοση της οικονομίας και ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργείται θα επιτρέψει να ληφθούν «περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης» μέχρι το τέλος του χρόνου, διότι, όπως είπε, «η οικονομία μπαίνει σε έναν ενάρετο κύκλο που θέλουμε να συνεχιστεί».

«Ήρθε η ώρα να υλοποιήσουμε μέτρα στήριξης χάρις στις δυνατότητες που μας δίνει η υπεραπόδοση της οικονομίας και στην δυνατότητα να σχεδιάζουμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη ορίζοντας τον τρόπο και τα μέσα που θα πιάνουμε στους στόχους», ανέφερε ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας χαρούμενος που θα ψηφίσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις η αντιπολίτευση.

Σημείωσε ότι είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα «και το επαναλαμβάνω για όσους μιλούν για κόλπα και προεκλογικές παροχές, διότι η ελληνική οικονομία μας δίνει αυτή την δυνατότητα», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στη ΝΔ παρότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, λέγοντας: «Υπάρχει μια παγωμάρα, αμηχανία, ισχνή παρουσία από την ΝΔ και μια επιχειρηματολογία και στάση που είναι και αντιφατική: από τη μια μιλάει για παροχές και λαϊκισμό και από την άλλη μας λέει ότι δεν δίνουμε ολόκληρες παροχές και ολόκληρο λαϊκισμό».

Πάντως, όπως είπε, «έστω και με διφορούμενα επιχειρήματα μου αρκεί που έρχεστε και τα ψηφίζετε παρότι δεν τα πιστεύετε διότι με τα όσα έχει αρχίσει να λέει ο αρχηγός σας για την επταήμερη εργασία, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και την κατάργηση των επιδομάτων, έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι των πολλών». «Θα θέλατε αυτός ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο και την ολιγαρχία, όμως θα δοθεί, όσο είμαστε εμείς εδώ, για τις ανάγκες των πολλών. Έχουμε σχέδιο και έγνοια και θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την επόμενη μέρα για να αποκαταστήσουμε αδικίες και να επουλώσουμε τις πληγές», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Σας εύχομαι και την επόμενη 4ετία να είστε σε αυτά τα έδρανα και να ψηφίζετε τα μέτρα ελάφρυνσης που θα φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Ξέρετε ότι η αλλαγή που θα υπάρξει είναι σε αυτά τα έδρανα. Εκεί θα γίνει η αλλαγή στην αίθουσα», του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας δείχνοντας τα υπουργικά έδρανα, ενώ χαρακτήρισε «εκδήλωση πανικού» τον τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση «εν όψει της επερχόμενες ήττας στις ευρωεκλογές».

«Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης και σε λίγες μέρες το γύρισε και είπε ότι είναι δημοσκόπηση», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, ενώ χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης «κολοβά». «Έχετε δει ποτέ προσχεδιασμένα μέτρα να ανακοινώνονται άρον άρον με έκτακτη συνέντευξη και να έρχονται εν μέρει ως νομοσχέδιο και εν μέρει ως τροπολογίες φύρδην μίγδην;», διερωτήθηκε, ενώ δήλωσε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο «γιατί μας νοιάζει η κοινωνία και όχι γιατί σας κάνουμε χάρη».