«Αυτή η συγκέντρωση μου θυμίζει κάτι από άλλες εποχές. Η Λάρισα σήμερα στέλνει το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Μήνυμα ενότητας, μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πλατεία Ταχυδρομείου στην Λάρισα.

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδος ένα μήνυμα. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά» ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνοντας:

«Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα ενωμένη, αξιοπρεπή που θα φροντίζει όλους και πρωτίστως τους πιο αδύναμους».

«Δεν χωράει καμία χαλαρή ψήφος. Όλες και όλοι να πάμε και να στείλουμε το μήνυμα ως εδώ. Τώρα είναι η ώρα της πολιτικής αλλαγής.

»Όσο αυτός θα διχάζει εγώ θα ενώνω γιατί αυτό είναι το αίτημα σήμερα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να μοιράσουμε χρήματα, να σαγηνεύσουμε τους συμπολίτες μας με επιδόματα, δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες μονταζιέρες. Έχουμε όμως τη δύναμη της φωνής μας και είμαστε σίγουροι ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Έχουμε μαζί μας τη σιωπηρή πλειοψηφία της Ελλαδος που ψάχνει την πολιτική αλλαγή» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Έμειναν 11 ημέρες μέχρι τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Θα πάμε μαζί μέχρι αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θα είμαστε σε κάθε κάλπη. Θα μας βοηθήσετε να βρούμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Για να είναι η 26η Μαΐου μια φωτεινή ημέρα για μια φωτεινή Ελλάδα. Πάμε όλοι μαζί για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπογράμμισε ότι «μπαίνουμε στην τελική ευθεία ώστε την 26η Μαΐου να στείλουμε όλες και όλοι μαζί από κάθε γωνιά της Ελλάδος ένα μήνυμα. Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Θα γραφτεί το βράδυ της 26ης Μαΐου η πρώτη σελίδα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος. Μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Να ξαναχτίσουμε μια πατρίδα ενωμένη, αξιοπρεπή που θα φροντίζει όλους και πρωτίστως τους πιο αδύναμους».

Μείωση ΕΝΦΙΑ 30%

Είμαστε η πλατιά λαϊκή παράταξη. Όχι απλά των πολλών αλλά όλων των Ελλήνων. Η παράταξη που βρίσκεται εδώ πρωτίστως για τους πιο αδύναμους, είπε ο ο Κ.Μητσοτάκης.

«Είμαστε η παράταξη που την επόμενη ημέρα θα μειώσουμε τους φόρους για όλους τους Έλληνες. Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 29 ατο 20%, δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 22 και στο 11% και θα πετύχουμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

»Για μένα η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα γιατί είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Και γιατί αφορά πρωτίστως τους πιο αδύναμους που ζουν σε συνοικίες οι οποίες έχουν καταληφθεί από το οργανωμένο έγκλημα ή από διάφορους μπαχαλάκηδες. Τριάντα τραμπούκοι δεν πρόκειται να εκβιάζουν την επόμενη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

-Θα μειώσουμε τους φόρους και ναι, εμείς είμαστε αυτοί που θα φέρουμε πολλές νέες επενδύσεις, δηλαδή νέες δουλειές. Εμείς ξέρουμε πως δουλεύει η ιδιωτική οικονομία. Και στηρίζουμε τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον ελεύθερο επαγγελματία.

-Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των παράνομων ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας με το γάλα. Και ξέρουμε ποιοι το κάνουν

-Θα αναμορφώσουμε πλήρως τον ΕΛΓΑ. Θα διεκδικήσουμε σταθερούς πόρους από τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Ποιον θα εμπιστευτείτε να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών; Εμένα ή το κ. Τσίπρα;

«Θα ήταν πολύ πιο εύκολο να τάζω πράγματα που γνωρίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν πράξη. Επέλεξα από την πρώτη ημέρα να σας μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας γιατί αυτό αξίζουν οι Έλληνες και μετά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης όλοι μας ωριμάσαμε. Το ίδιο και εμείς ως ΝΔ» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάναμε την δική μας αυτοκριτική. Αλλάξαμε και αλλάζουμε συνέχεια. Δεν είμαστε απλά ενωμένοι αλλά και ανανεωμένοι. Είμαστε η νέα ΝΔ που κρατάει ως κόρη οφθαλμού της παρακαταθήκη και τις αξίες του Κωνσταντίνου Καραμανλή» προσέθεσε.

Η νέα ΝΔ με σχέδιο, όραμα, αυτοπεποίθηση, συγκροτημένο πολιτικό λόγο. Η παράταξη που θα κάνει πράξη τη μεγάλη αλλαγή. Από εδώ, τη Θεσσαλία, απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Θέλω να απευθυνθώ και σε συμπολίτες μας οι οποίοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και πίστεψαν πράγματι ότι μπορούσαμε να σκίσουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο τα μνημόνια. Είδαν, έμαθαν και έχουν το δικαίωμα να διορθώσουν το λάθος τους. Ελάτε μαζί μας να συμπορευτούμε σε αυτό το μεγάλο αγώνα για την πολιτική αλλαγή.

Είναι ώρα για ξεκάθαρες επιλογές

Δεν είναι η ώρα για ίσες αποστάσεις αλλά για ξεκάθαρες επιλογές. Δίνουμε αγώνα για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Δεν θα απειλήσω κανέναν, δεν θα πω ότι θα βάλω κανέναν τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Δεν θα διχάσω κανέναν.

Η ΝΔ πρέπει να βγει πανίσχυρη από την κάλπη των ευρωεκλογών και αν κρίνω από την παρουσία σας σήμερα αυτό θα γίνει και με το παραπάνω. Απευθύνομαι και στα νέα παιδιά τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Θα τους ζητήσω να έρθουν να ψηφίσουν. Να μην ξεχνάνε ότι η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν. Να ψηφίσουν και με το μυαλό και με την καρδιά.

«Έμειναν 11 ημέρες μέχρι τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση. Θα πάμε μαζί μέχρι αυτές τις τελευταίες ημέρες. Θα είμαστε σε κάθε κάλπη. Θα μας βοηθήσετε να βρούμε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Για να είναι η 26η Μαΐου μια φωτεινή ημέρα για μια φωτεινή Ελλάδα. Πάμε όλοι μαζί για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.