Σκληρή επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατηγορώντας τους για «ανούσιες κοκορομαχίες χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο», και με μοναδικό στόχο να κρύψουν πόσο πολύ μοιάζουν οι πολιτικές τους.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «με τις ελίτ, τους λίγους και ισχυρούς και τα κρατικοδίαιτα συμφέροντα μια χαρά τα πάει», αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, η πολιτική του αποκαλύπτεται με αυτογκόλ, με τη στήριξη του στον κ. Βέμπερ και στις πολιτικές της ακραίας λιτότητας.

«Το μήνυμα αλλαγής που στέλνουμε στους πολίτες αφορά και τις δύο όψεις της συντήρησης. Αφορά και τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Δεν έχει κανένα νόημα για τους πολίτες να αλλάξουμε τη νεοδεξιά πολιτική Τσίπρα, με τη γνωστή παλαιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Να φορέσουμε δηλαδή το ίδιο κοστούμι, τα «μέσα-έξω», όπως τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι το κόμμα που νοιάζεται πραγματικά για το σήμερα, το αύριο και το μέλλον του ελληνικού λαού έχοντας προοδευτικές απαντήσεις».

«Εμείς εγγυόμαστε με το ολοκληρωμένο Πρόγραμμά μας: «Το Σχέδιο Ελλάδα», πολιτικές και μέτρα που οδηγούν στην έξοδο από την κρίση και αποκαθιστούν την Κοινωνική Δικαιοσύνη, διασφαλίζουν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια για τον κάθε πολίτη. Αυτή η πολιτική αφορά τον λαό. Αυτή που διαχρονικά υπηρετήσαμε και κάναμε πράξη με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε.

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ακόμα ότι «με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απουσιάζει από τον προεκλογικό αγώνα για τις ευρωεκλογές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση η αναγκαία εθνική συνεννόηση και το ήθος και το ύφος που έπρεπε να διακρίνει την πολιτική αντιπαράθεση».

Μίλησε επίσης για «προεκλογικού χαρακτήρα μέτρα που φέρνει ο πρωθυπουργός μέσα στο πανικό του, μετά από την αφαίμαξη που έκανε η κυβέρνησή του», και τόνισε ότι «προκαλεί τους πολίτες όταν ισχυρίζεται ότι η πολιτική του ευνοεί τους πολλούς».

«Νομίζετε ότι δεν γνωρίζουν οι συνταξιούχοι ότι τους αφαιρέσατε 6 δισ. συνολικά, τους επιστρέφετε 800 εκατ. ευρώ ως δήθεν 13η σύνταξη; Δεν θυμούνται οι πολίτες ότι εσείς ανεβάσατε από το 13% στο 23% τον ΦΠΑ για την εστίαση και τώρα παίρνετε πίσω το δικό σας μέτρο κι αυτό λειψό; » είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Ακόμη και τις «120 δόσεις» τις φέρατε με μεγάλη καθυστέρηση και αφού πρώτα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών αυξήθηκαν κατά 55 δισ. ευρώ. Και το χειρότερο ότι δεν δίνονται ουσιαστικές λύσεις για την ένταξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε αυτές τις ρυθμίσεις, παρά τις προτάσεις που σας καταθέσαμε. Τελικά οι 120 δόσεις, είναι 24».

Τέλος, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι η λύση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας χρειάζεται εθνική συναίνεση, συνεννόηση, «χρειαζόμαστε μια εθνική ομάδα στο γήπεδο», είπε και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ κρατά σταθερά το νήμα της Εθνικής Συνεννόησης.