Στην Βουλή μετέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος την απίστευτη περιπέτεια που έζησε πριν σχεδόν μία εβδομάδα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παγαδάκης στα Εξάρχεια, ζητώντας την παρέμβαση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος οδηγούσε στα Εξάρχεια την περασμένη Τετάρτη όταν ένα αυτοκίνητο που οδηγούσαν δύο νεαροί συγκρούστηκε με το δικό του στην οδό Τοσίτσα, 200 μέτρα από την οδό Πατησίων.

Το αυτοκίνητό του υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές και όταν ο κύριος Παγαδάκης τηλεφώνησε στην Τροχαία, προκειμένου να έρθει περιπολικό για την καταγραφή του ατυχήματος, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούν να έρθουν στην συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται στα Εξάρχεια και πρέπει να μετακινήσει ο ίδιος το αυτοκίνητο του στην οδό Πατησίων.

«Εχουμε εντολές να μην πηγαίνουμε στα Εξάρχεια»

Παρά την επισήμανση ότι το αυτοκίνητο δεν είναι δυνατόν να μετακινηθεί, διότι δεν λειτουργούσε από τις βλάβες που είχε υποστεί, οι αστυνομικοί επέμειναν ότι δεν μπορούν να πάνε στο συγκεκριμένο σημείο.

Μετά από μισή ώρα, αξιωματικός της Τροχαίας έκανε τηλεφώνημα στον κ. Παγαδάκη, λέγοντάς του ότι οι εντολές που έχουν δοθεί είναι οι αστυνομικοί της Τροχαίας να μην πηγαίνουν στα Εξάρχεια!

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στον κ. Λοβέρδο, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εντολές από αξιωματικούς της ΕΛ. ΑΣ να μη γίνονται επεμβάσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, υποστήριξε ότι αυτές δίνονται από συνδικαλιστές που έχουν να δουλέψουν 20 χρόνια, προκειμένου να πληγεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η κυβέρνηση.

Πάντως η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι θα διαταχθεί αμέσως προκαταρκτική εξέταση για αυτό, προκειμένου να διακριβωθεί αν κάποιος είπε σε αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει την δουλειά του. «Εγώ πάντως δεν έχω δώσει τέτοιες εντολές», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.