Τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχέδιά του για την καλύτερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας σχολίασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις 15 Σεπτεμβρίου 2018 στη ΔΕΘ, όπου είχε υποστηρίξει πως «δεν χρειάζονται νέες προσλήψεις αστυνομικών. Αρκεί η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».

Σύμφωνα με την υπουργό, ο κ. Μητσοτάκης, στις 12 Μαΐου 2019, σε διακαναλική συνέντευξη σημείωσε: «Θα προσλάβουμε 1.500 νέους αστυνομικούς», ενώ το πρωί της Τρίτης τόνισε: «Θα προσλάβουμε νέους αστυνομικούς τους οποίους θα θέσουμε αμέσως στη διάθεση της ομάδας “Δέλτα” και της ομάδας “Δίας”».

«Τι σημαίνει «αμέσως» κατά τον πρόεδρο της ΝΔ;» αναρωτήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα ερωτήματα:

– Χρειάζεται ενίσχυση η ΕΛΑΣ με εξειδικευμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό;

– Δεν γνωρίζει ότι η ΕΛΑΣ προσλαμβάνει προσωπικό μέσω Πανελληνίων εξετάσεων;

– Με τον κανόνα «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις», που απειλεί να εφαρμόσει η ΝΔ, από πού άραγε θα διώξει 7.500 για πάρει 1.500;

«Προφανώς, στη ΝΔ δεν τα πάνε καλά με τα νούμερα, όσο καλοί κι αν είναι στις αλχημείες. Θέλει να ξεχάσει, βέβαια, ο κ. Μητσοτάκης ότι όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατάργησε 6.700 οργανικές θέσεις στην Αστυνομία. Και είναι ο ίδιος που κατάργησε την Δημοτική Αστυνομία αυξάνοντας το φόρτο της ΕΛ.ΑΣ» συμπλήρωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας πως «τώρα, ως αντιπολίτευση, αίφνης, τάζει προσλήψεις».

Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη αναφέρθηκε και στα Εξάρχεια και την παραβατικότητα που σημειώνεται στην συγκεκριμένη περιοχή. «Αλλά και στο αγαπημένο του θέμα, τα Εξάρχεια το οποίο ανακάλυψαν στη ΝΔ όταν έγιναν αντιπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης υπαναχωρεί από τις εξαγγελίες του» είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, συμπληρώνοντας: «Ενώ επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι θα καθαρίσει τα Εξάρχεια μέσα σε μια μέρα και πως όλα είναι ζήτημα «πολιτικής βούλησης», τώρα εμφανίζεται τα γυρνάει: «θα ακολουθήσω το χρονοδιάγραμμα που θα μου υποδείξουν οι ειδικοί», λέει».

«Κάνει πως δεν βλέπει ο κ. Μητσοτάκης τις πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, με τελευταία αυτή χθες στην πλατεία Εξαρχείων, με τη σύλληψη διακινητών ναρκωτικών. Έχουν γίνει κατ΄ επανάληψη επιχειρήσεις στην περιοχή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από τις οποίες τουλάχιστον 10 μεγάλης κλίμακας. Επιλέγει να το αγνοεί; Η προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος ανασφάλειας και κατατρομοκράτησης των πολιτών από τον κ. Μητσοτάκη δεν έχει τέλος» κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη.