Σε …άνωθεν δικαστική βοήθεια τις επόμενες ημέρες για την αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου( πιθανόν με επίκληση προβλημάτων υγείας του απεργού πείνας) με το οποίο είχε αποφασισθεί η μη χορήγηση αδείας στον Δημήτρη Κουφοντίνα ελπίζει κι «επενδύει» η ΕΛΑΣ για να σταματήσει το μπαράζ των επιθέσεων από αντιεξουσιαστές τις τελευταίες ημέρες.

Κι αυτό θεωρείται το πιθανότερο σενάριο. Με τον φόβο ότι οι αντιδράσεις κι οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον «έντρομη» η ΕΛΑΣ φοβάται ότι αν δεν βρεθεί άμεση λύση ή αν υπάρξει επιδείνωση της υγείας του πρώην μέλους της 17Ν που έχει καταδικασθεί σε 11 φορές ισόβια, θα υπάρξει κι ένοπλη επίθεση από 2-3 οργανώσεις που παραμένουν ενεργές. Κι ίσως ακολουθήσουν χειρότερα…

Κι όλα αυτά μετα την καταστροφική επιδρομή σε καταστήματα στη οδό Βουκουρεστίου, τις επιθέσεις σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Εξάρχεια , εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ στην ίδια περιοχή αλλά και σε αστυνομικές δυνάμεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου , που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει λάβει έξι φορές άδεια από τις φυλακές και σε ορισμένες από τις οποίες έχουν παρουσιασθεί εμπλοκές ενώ έχουν ελεγχθεί και οι δικαστικοί λειτουργοί που έχουν γνωμοδοτήσει σχετικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πραγματοποιήσει (ΣΣ Μέχρι τις 14 Ιουνίου) απεργία πείνας για να λάβει την τρίτη άδεια του από τις φυλακές Κορυδαλλού κι υπήρχε αποδοχή του αιτήματος του.

Σημειώνεται ότι είναι η πολλοστή φορά που η τωρινή κυβέρνηση αντιμετωπίζει μπαράζ καταστροφικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας ή εναντίον αστυνομικών δυνάμεων ως υποστήριξη σε αιτήματα κρατουμένων κι αντιεξουσιαστών.

Σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις υπήρξε άτακτη υποχώρηση των κυβερνητικών υπηρεσιών κι αποδοχή των συγκεκριμένων αιτημάτων. Κι αυτό λόγω κυρίως της αδυναμίας της ΕΛΑΣ να αποτρέψει τις καταδρομικές επιθέσεις ομάδων αντιεξουσιαστών.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στις τελευταίες κρίσεις της ΕΛΑΣ αποπέμφθηκαν σημαντικοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λόγω της «ευθύνης» τους να αποτρέψουν αυτού του είδους τις επιθέσεις, όμως οι ανεξέλεγκτες αυτές επιδρομές έχουν αυξηθεί κι η κατάσταση έχει επιδεινωθεί…