Απεργία πείνας ξεκίνησε από το μεσημέρι της Πέμπτης ο πολυισοβίτης της 17Ν  ο  Δημ. Κουφοντίνας, μετά το βέτο που άσκησε ο εισαγγελέας των φυλακών να του χορηγηθεί άδεια.

Η άρνηση του εισαγγελικού λειτουργού , παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες  τάχθηκαν υπέρ της χορήγησης της άδειας  τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου της φυλακής ,  οδηγεί επί της ουσίας  την υπόθεση για οριστική κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Φεβρουάριο όταν τελικά   δεν του χορηγήθηκε η αιτούμενη άδεια.

Το εισαγγελικό βέτο στο αίτημα οδήγησε τον Κουφοντίνα να ανακοινώσει στο Συμβούλιο πως ξεκινά απεργία πείνας.

Σύμφωνα με  τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας διαφώνησε , παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε ότι πληροί  τις τυπικές προυποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας. Επικαλέστηκε όμως λόγους ουσίας και αναφέρθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες,   στη φράση «το κόκκινο νήμα της αντίστασης», που είχε χρησιμοποιήσει ο Δ. Κουφοντίνας σε κάποια παλαιότερη δήλωσή του, εκφράζοντας προβληματισμό για αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρθηκε τότε εκ μέρους του πολυισοβίτη πως η δήλωση αυτή έχει παρερμηνευθεί καθώς το νοημά της αφορούσε την απεργία πείνας που θα ξεκινούσε πριν από ένα χρόνο όταν δεν υπήρχε απάντηση στο αίτημά του για άδεια.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Δ. Κουφοντίνας φέρεται να είπε πως ξαναπιάνει το νήμα και ξεκινά απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την προηγούμενη άρνηση της άδειας ο  Δημήτρης Κουφοντίνας είχε πάρει έξι άδειες, τηρώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.