Σε δήλωση προέβη η συνήγορος του Δ. Κουφοντίνα, Γιάννα Κούρτοβικ, μετά την απόρριψη του αιτήματος περί χορήγησης άδειάς του από τις φυλακές.

«Με το σκεπτικό τους οι δικαστές κρίνουν ότι δεν πληρούνται οι τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για την χορήγηση τακτικής άδειας, προχωρώντας σε μία καινοφανή ερμηνεία του σχετικού  άρθρου 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία ο νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα άδειας για τους καταδικασμένους σε περισσότερες ποινές ισόβιας κάθειρξης, ερμηνεία αντίθετη με την μέχρι σήμερα ομολογία, πρακτική και θεωρία.

»Συμπληρωματικά το Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι δεν πληρούνται ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις, καθώς ο κρατούμενος δεν έχει «σωφρονιστεί»(!!!).

»Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη, ως εκ της μεθόδευσης η οποία είχε προηγηθεί, με τα συνεχή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και τις καθημερινές αναφορές του τ.σ. Σκαι στο ζήτημα, αλλά και από την στάση  του μειοψηφήσαντα εισαγγελέα, ο οποίος χωρίς να απευθύνει ούτε ένα ερώτημα στον κρατούμενο αποφάνθηκε  αρνητικά για την άδεια, με επίκληση 4 παλαιών δηλώσεων  του κρατούμενου, με τις οποίες είχε εξοπλισθεί, ότι «είναι επικίνδυνος προς τέλεση νέων εγκλημάτων κατά την διάρκεια της άδειας»(!!!). Αντίστοιχα η προβολή πρόσφατης αρθρογραφίας συνταξιούχου εισαγγελικού λειτουργού, γνωστού για τις σκληρές απόψεις του, προείκαζε τις εξελίξεις.

»Αναμένεται δε να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κρατούμενους των φυλακών, καθώς, με την τυχόν υιοθέτηση της λογικής της αποκλείονται παντελώς  από την άδεια, αλλά και από την  υφ’ όρον απόλυση οι καταδικασμένοι σε πλέον της μιας ισόβιας κάθειρξης και αυτό αφορά δεκάδες ή και εκατοντάδες εξ αυτών οι οποίοι μέχρι σήμερα απολαμβάνουν κανονικά το δικαίωμα στην άδεια και προσβλέπουν στην έξοδό τους από τη φυλακή με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, όπως μέχρι σήμερα τον ξέραμε».