Στην εξαγορά του 45% των μετοχών δύο εταιρειών της VOLTERRA (θυγατρική του Ομίλου AVAX), οι οποίες εκμεταλλεύονται αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 69,7 MW, προχωρά η ΔΕΗ. Τα ένα είναι εγκατεστημένο στην Αιτωλοακαρνανία (16 MW) και ήδη λειτουργεί με εξασφαλισμένη τιμή (Feed in Premium – FiP) 98 ευρώ ανά παραγόμενη μεγαβατώρα (MWh). Ακόμη δύο, των οποίων η κατασκευή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, είναι χωροθετημένα στη Βοιωτία (ισχύος 42,9 MW με FiP 98 ευρώ/MWh και 10,8 MW με FiP 56,45 ευρώ/MWh).

«Η συγκεκριμένη επιχειρηματική πρωτοβουλία της σύμπραξης της ΔΕΗ με την εταιρεία VOLTERRA εντάσσεται στο στρατηγικό σχέδιο της επιχείρησης για ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και αποτελεί μια από τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου για 15πλασιασμό της διαθέσιμης ισχύος της ΔΕΗ σε ΑΠΕ μέχρι το 2030, και για διαθέσιμη ισχύ 600 MW μέχρι το 2022», ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης.

Η συμφωνία προχώρησε μέσω της ΔΕΗ – Ανανεώσιμες (ΔΕΗΑΝ) η οποία έχει αποφασιστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο να συγχωνευθεί με τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ομίλου και της στροφής του σε καθαρότερες μορφές ενέργειας. Ωστόσο, η απορρόφησή της δεν έχει ακόμη προχωρήσει, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες – δανειστές της ΔΕΗ μπλοκάρουν τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗΑΝ προχωρούν σε κινητοποιήσεις (σήμερα είχαν δίωρη στάση εργασίας), ζητούν την ένταξη του συνόλου του προσωπικού της εταιρείας στη ΔEΗ και απειλούν ότι δεν ληφθεί μέριμνα για το μέλλον τους θα προχωρήσουν σε απεργίες.