Γεννηματά: Εμείς οι γυναίκες παίρνουμε τα πάνω μας συνεχώς

Εκμυστηρεύτηκε πως έχει δεχθεί bullying συχνά

«Εμείς οι γυναίκες πρέπει να αποδεικνύουμε ότι “μπορούμε”. Και μπορούμε. Παίρνουμε τα πάνω μας συνεχώς. Όμως η πολιτική εξακολουθεί να είναι ανδροκρατούμενη υπόθεση», δήλωσε στην εφημερίδα Espresso η Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά απαντώντας εμμέσως σε επικρίσεις που έχουν ακουστεί για την ίδια τόνισε: «Κρατάμε το τιμόνι γερά, αλλά βέβαια έχουμε τις αμφισβητήσεις, “δεν μπορεί”, “δεν το ‘χει”. Δεν φθάνει μια καλή παρουσία, κάθε μέρα περνάμε από ψιλό κόσκινο και από τους άνδρες και από τις γυναίκες. Όχι μόνο για τις ικανότητες μας αλλά και για πράγματα που στους άνδρες θεωρούνται αυτονόητα ή άνευ σημασίας».

Ανέφερε ότι υπάρχει ένταση όταν ένας πολιτικός ζει με αυτούς τους ρυθμούς και έχει αυτές τις ευθύνες. «Υπάρχει όμως και η οικογένεια, ο σύζυγος μου, τα παιδιά μου, οι φίλοι μου, οι δικοί μου άνθρωποι είναι το καταφύγιο μου», είπε, δηλώνοντας κλασσική Ελληνίδα μάνα, υπερπροστατευτική, αλλά και άνετη.

Η Φώφη Γεννηματά εκμυστηρεύτηκε στη συνέντευξή της πως δέχεται bullying συχνά και δημόσια. «Πολλά σχόλια, ακόμη περισσότερα υπονοούμενα με επίκεντρο την εξωτερική εμφάνιση, το χρώμα των μαλλιών, το μακιγιάζ, τα ρούχα. Κανείς δεν κάνει αντίστοιχη κριτική σε έναν άνδρα πολιτικό. Είναι μια προσπάθεια απαξίωσης που δεν σχετίζεται με την πολιτική, τις θέσεις τις αποφάσεις τους χειρισμούς μου και είναι άδικο. Το ζω στο πετσί μου, με “χαλάει” αλλά το ξεπερνώ», υπογράμμισε.

Όπως είπε η κ. Γεννηματά αν κάτι της λείπει, αυτό είναι οι γονείς της. Χαίρεται την οικογενειακή ζωή, όσο προλαβαίνει με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της, και θα περάσει τις μέρες του Πάσχα στην Αθήνα, κάνοντας Ανάσταση στη Μητρόπολη.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δείτε επίσης
Πολιτική
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk