«Είναι ρετρό πολιτική να είσαι κολλημένος με την εξουσία, όπως ρετρό είναι να έχεις τη δίψα για την εξουσία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 εξήγησε πως αναφέρεται στους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι -όπως ανέφερε- «με τις ίδιες συντηρητικές πολιτικές τσακώνονται για την καρέκλα για την εξουσία. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά». Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι η ίδια βλέπει με μια άλλη ματιά «το τι πρέπει να γίνει στη χώρα».

Αναφορικά με τις αποφάσεις του συνεδρίου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε είναι δεσμευτικές για όλους, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που έχουμε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο πολιτικής, προγραμματικών θέσεων και εκλογικής στρατηγικής οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε τις ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε στο τέλος του Συνεδρίου».

Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ ως «κινητήρια δύναμη του Κινήματος Αλλαγής» και πρόσθεσε ότι «κρατάμε την ιστορία, τη μεγάλη προσφορά στον τόπο, τιμούμε τους ανθρώπους – ανώνυμους και επώνυμους – που πάλεψαν και έδωσαν τη ψυχή τους για τη χώρα και την Παράταξη και προχωράμε μπροστά». «Είμαστε η σύγχρονη έκφραση της Κεντροαριστεράς. Είμαστε η συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης», είπε η κ. Γεννηματά.

Για τις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι  δεν είναι δημοψήφισμα, αλλά «η απάντηση της Ευρώπης στους ακροδεξούς, τους εθνικιστές και τους λαϊκιστές». Όπως είπε, δεν είναι λύση για τη χώρα η επιστροφή της Δεξιάς. «Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπία. Δεν είναι αυτοί οι σωτήρες απέναντι στα δεινά που πράγματι προκαλεί στον τόπο η σημερινή κυβέρνηση», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις στους ισχυρισμούς Βαρουφάκη για το 2015, ενώ έκανε λόγο για μηδενική ανοχή «στη βία και το γκέτο» στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ