Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση την οποία καταγγέλλει για σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική ασκεί το Κίνημα Αλλαγής σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας φεύγει και αφήνει πίσω μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά.

Το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει τον Α. Τσίπρα ως τον πιο «πρόθυμο» για τους ισχυρούς της Ευρώπης», καθώς με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε βάζει «θηλιά» στον λαιμό της χώρας, υπονομεύει με την εξοντωτική φορολογία την Ανάπτυξη και την Κοινωνική Συνοχή και παραδίδει στα χέρια των ξένων τον Εθνικό πλούτο, χτίζει σχέσεις διαπλοκής με τα κρατικοδίαιτα οικονομικά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή καταγγέλλει τον πρωθυπουργό ότι διαλύει το Κοινωνικό Κράτος, μειώνει το αφορολόγητο για μισθωτούς-συνταξιούχους, περιορίζει τις ευκαιρίες για τους νέους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, εξοντώνει με την υψηλή φορολογία νοικοκυριά και επιχειρήσεις και την ίδια ώρα που φτωχοποιεί τους Έλληνες και εξοντώνει την μεσαία τάξη, αντικαθιστά την κοινωνική πολιτική με τα προσωρινά επιδόματα ελεημοσύνης.

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ ο κ. Τσίπρας είναι «ο δημιουργός της παράταξης της νέας δεξιάς», αφού όπως τονίζει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και την Καραμανλική συνιστώσα, εφαρμόζει καθεστωτική πολιτική, επιχειρώντας να ελέγξει την δικαιοσύνη, να επαναφέρει το πελατειακό κράτος, να υπονομεύσει τους θεσμούς που δεν μπορεί να ελέγξει, ενώ ταυτόχρονα δεν διστάζει προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας, να απειλεί, να δημιουργεί εικόνα απαξίωσης και παρακμής του Κοινοβουλίου και του πολιτικού μας συστήματος.

Σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ με αυτές τις ενέργειες ο κ. Τσίπρας γίνεται ο πολιτικός χορηγός της ακροδεξιάς και αυτή είναι και η μόνη «γέφυρα» που κατάφερε να στήσει, με αυτός όπως τονίζεται που υποτίθεται ότι «πολεμά».

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι η κυβέρνηση πήρε «οριστικό διαζύγιο από την Προοδευτική Παράταξη», τονίζοντας ότι «τώρα, ενώπιον της κρίσης των πολιτών, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τον φερετζέ μιας δήθεν προοδευτικής συμμαχίας. Να ρίξει στάχτη στα μάτια».

Οι κινήσεις αυτές σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ δείχνουν απελπισία και απόγνωση και τονίζουν ότι σε αυτό οφείλεται και το ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να φορέσει το «προσωπείο» του δήθεν προοδευτικού, κρύβοντας το αληθινό, απεχθές πρόσωπο της πολιτικής του, για το οποίο ο ίδιος φαίνεται ότι ντρέπεται και προσθέτουν ότι:Δεν τολμά να παρουσιασθεί και να κριθεί από τους πολίτες. Βλέπει την ενεργή αποδοκιμασία τους σε όλη την Ελλάδα.

Όπως σχολιάζουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής ωστόσο είναι πλέον πολύ αργά, καθώς όπως λένε η αυλαία της θητείας του κ. Τσίπρα  «πέφτει οριστικά και τίποτε πια δεν μπορεί να τους σώσει».

Ο κ. Τσίπρας επιστρατεύει τώρα γυρολόγους, θεσιθήρες, αζήτητα των κομμάτων, ακροδεξιούς και δεξιούς, νομίζοντας ότι μπορεί ακόμη να κοροϊδεύει τους πολίτες, σχολιάζουν από το ΚΙΝΑΛ και καταγγέλλουν τον πρωθυπουργό ότι «σφιχταγκαλιάζει το παλιό, και το φθαρμένο, αφού δεν έχει καμία σχέση με το νέο».

Όπως υπογραμμίζουν ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνοντας κυνικά την πραγματικότητα, επιχείρησε να εμφανίσει ότι μαζί με τους «ξεχασμένους» που περισυνέλεξε, εκφράζει δήθεν ορισμένες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, δυστυχώς όμως για αυτόν – όπως σχολιάζουν από το ΚΙΝΑΛ – δεν εκφράζει απολύτως τίποτα και σημειώνουν ότι: Οι ανακοινώσεις τόσο των PES Activists, όσο και των επώνυμων στελεχών που προέρχονται από την «Αριστερή Πρωτοβουλία» του έδωσαν σκληρή απάντηση, τονίζοντας ότι συνεχίζουν να αγωνίζονται μέσα από τις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως επισημαίνουν στο ΚΙΝΑΛ «δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν δίστασε να διαλύσει την ΔΗΜΑΡ, για μια χειραψία και μια υπόσχεση από τον κ. Τσίπρα» και τονίζουν ότι: «Είναι όμως προφανές ότι η πλειοψηφία των στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς είτε παραμένει μαχητικά στο Κίνημα Αλλαγής, είτε διαχωρίζουν πλήρως τη θέση τους από τους τυχοδιωκτισμούς και την πολιτική συναλλαγή».

Στη Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζουν ότι: «Το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά εκφράζουν το μεγάλο Προοδευτικό ρεύμα των πολιτών, των ζωντανών κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, που καθημερινά μεγαλώνει. Ενισχυμένοι από την επιτυχία του Συνεδρίου μας, είμαστε ξανά μπροστά για την Προοδευτική Ανατροπή που έχει ανάγκη ο τόπος».