Τσίπρας: Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να αναπτυχθεί με γυρισμένη την πλάτη του στους γείτονές του

Εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Το εγκώμιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Γιαννούλη, έπλεξε ο πρωθυπουργός, δίνοντας έμφαση στη σημασία που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η ουσιαστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και η ανάδειξή της σε «ισότιμη συμπρωτεύουσα» και χωρίς βέβαια να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να υπερασπιστεί για άλλη μια φορά τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, φωνάζοντας σκληρά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού.

«Αυτός ο τόπος δεν μπορεί να αναπτυχθεί με γυρισμένη την πλάτη του στους γείτονές του και μόνη προοπτική του είναι η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας επίθεση κατά των προηγούμενων δημοτικών Αρχών.

«Η Βόρεια Ελλάδα και η Μακεδονία συνολικά είναι μια περιοχή που θα μπορούσε πολλά χρόνια να είχε φύγει μπροστά, όμως κάποιοι που στο πολιτικό χρηματιστήριο ξέρουν πολύ καλά να πουλάνε πατριδοκαπηλεία και δήθεν πατριωτισμό φρόντισαν να κρατήσουν καθηλωμένες τις δυνατότητες του τόπου για να φτιάξουν πολιτικές καριέρες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όλοι αυτοί γνώριζαν ότι ο μόνος τρόπος ο τόπος της Μακεδονίας, της Βόρειας Ελλάδας, να αποτελέσει ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης ήταν η συνεργασία και η συνανάπτυξη με τους γειτονικούς λαούς. «Θέλησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι χτίζουν τείχη στους γειτονικούς λαούς, όμως στην πραγματικότητα έχτιζαν τείχη στη χώρα μας και σε αυτές τις δυνατότητες και αυτό που έκαναν ήταν να τροφοδοτούν τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας και να δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης για τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον Αλ. Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με διάθεση να δει την αλήθεια κατάματα και να ανιχνεύσει τον δρόμο της προόδου, της συνανάτυξης και της προοπτικής για τον τόπο της Κεντρικής Μακεδονίας, της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας συνολικά. «Η γλώσσα της αλήθειας είναι αυτή που μετά από 30 χρόνια έρχεται με μια ιστορική συμφωνία να κατοχυρώσει για πρώτη φορά την ιστορικότητα και την ελληνικότητα της αρχαίας ελληνικής Μακεδονίας».

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, «αυτή είναι μια πατριωτική προσπάθεια που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, την οποίοι κάποιοι που την κυβέρνησαν για χρόνια έλεγαν κάθε φορά από αυτό το βήμα του Βελλίδειου ότι η Θεσσαλονίκη είναι η συμπρωτεύουσσα, όμως την οδηγούσαν να είναι η μεγάλη φτωχομάνα χωρίς αναπτυξιακές δυνατότητες, χωρίς στήριξη των νέων και των περιθωριοποιημένων κοινωνικά».

«Ο Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη»

Μιλώντας για τον Χρήστο Γιαννούλη, ο πρωθυπουργός είπε ότι τον γνώρισε καλά «όταν έδινε τη μάχη στην πρώτη γραμμή όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έριξε μαύρο στη δημόσια τηλεόραση».

Μίλησε για εντιμότητα και ανιδιοτέλεια του Χρήστου Γιαννούλη, ότι άσκησε το λειτούργημα του δημοσιογράφου με εντιμότητα, σοβαρότητα και ευθύνη απέναντι στις αξίες του πλουραλισμού και της ενημέρωσης που, όπως είπε, μπαίνει σήμερα μπροστά σε ένα συλλογικό αγώνα, όχι για να διεκδικήσει αύριο μια βουλευτική έδρα ή μια θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά για να εκπροσωπήσει τις δικές μας και τις δικές σας αξίες και να κάνει ένα βήμα μπροστά για την Κεντρική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο Χρήστος Γιαννούλης θα κάνει τη μεγάλη έκπληξη στις εκλογές και ότι μπορεί να είναι και θα είναι ο καλύτερος περιφερειάρχης για την Κεντρική Μακεδονία, ένας περιφερειάρχης για τους πολλούς».

Χαιρετισμός στην παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη

Χαιρετισμός στην παρουσίαση του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Γιαννούλης.#Κοιτάμε_Μπροστά #koitamemprosta

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk