• Αναζήτηση
 • Δημοσκόπηση Metron Analysis: Όλο και πιο κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ

  Προοπτικές αυτοδυναμίας διαμορφώνει η Νέα Δημοκρατία, όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση που τη φέρνει μπροστά με ποσοστό 8,4 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές.

  Μεγάλη παραμένει η διαφορά –στις 8,4 μονάδες – ανάμεσα στη ΝΔ (28,4%) και στον ΣΥΡΙΖΑ (20%) στην πρόθεση ψήφου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν η κυβέρνηση αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής τους, με την αξιωματική αντιπολίτευση να εστιάζει στο στόχο της αυτοδυναμίας.

  Παράλληλα, η αναλογιστική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου «ανεβάζει» τη Νέα Δημοκρατία στο 36,8%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 26%, διαμορφώνοντας μια διαφορά μεγαλύτερη των δέκα μονάδων.

  Αν αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων δεν ανατραπεί το προσεχές διάστημα, διαμορφώνεται συνθήκη αυτοδυναμίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος προηγείται παράλληλα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός (συγκεντρώνοντας 28% έναντι 18% του Αλέξη Τσίπρα) και παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 43% θετικές γνώμες.

  Όπως δείχνει η μεγάλη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ο κεντρώος χώρος -ο οποίος παραδοσιακά αναδεικνύει κυβερνήσεις- τάσσεται με την πλευρά της Πειραιώς.

  Ειδικότερα, στο ερώτημα για την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανάλογα με την πολιτική τοποθέτηση φαίνεται ότι στον κεντρώο χώρο, η κυβέρνηση έχασε 6 μονάδες από τον Φεβρουάριο (από 20% κατέβηκε στο 14%). Το ίδιο διάστημα η ΝΔ κέρδισε 5 μονάδες θετικότερης αξιολόγησης από τους κεντρώους ψηφοφόρους και από το 19% ανέβηκε στο 24%.

  Το Βήμα της Κυριακής αναλύει:

  – Ποιοι παράγοντες θα καθορίσουν την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές;

  – Το Μακεδονικό ή η οικονομία θα διαμορφώσουν τον συσχετισμό των δυνάμεων;

  – Που στρέφει το ενδιαφέρον του ο κεντρώος χώρος;

  – Τι ρόλο θα παίξουν οι Οικολόγοι – Πράσινοι;

  – Πόσο κοντά στην αυτοδυναμία βρίσκεται η ΝΔ;

  Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής»

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk