Ο Σωκράτης Διούδης είναι το κεντρικό πρόσωπο στο match programme με τον Ολυμπιακό. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά και στις φιλοδοξίες του.

Τόνισε ότι θα ήθελε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο εξωτερικό, όμως, αν πρόκειται για ένα σπουδαίο κλαμπ και ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Προς το παρόν, πάντως, ο Διούδης βλέπει το μέλλον του στον Παναθηναϊκό και θέλει το συντομότερο να διεκδικήσει τίτλους με το «τριφύλλι».

Αναλυτικά, η συνέντευξη που παραχώρησε:

– Εφέτος είναι η σεζόν που καθιερώθηκες στην 11άδα του Παναθηναϊκού. Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σου;

«Προσωπικά είμαι. Νιώθω πιο ώριμος από ποτέ και προσπαθώ αυτό να το βγάζω στο γήπεδο. Επειδή, όμως, πάντα οι προσωπικές βλέψεις συμβαδίζουν με τους ομαδικούς στόχους, θα ήθελα η δική μου χρονιά να συνδυαστεί και με καλή πορεία της ομάδας. Πάντα τα βλέπω συνδυαστικά αυτά».

– Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι;

«Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Τα παιχνίδια με έχουν βοηθήσει να νιώσω πολύ σημαντικός. Βλέπω το μέλλον μου στο σύλλογο. Θέλω να είμαι μέρος του πλάνου που έχουμε ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό και στο κοντινό μέλλον να διεκδικήσουμε τίτλους».

-Είναι η Εθνική ομάδα κάτι που σε απασχολεί;

«Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρό παιδί και πάντα θα με απασχολεί. Στόχος μου είναι να δείχνω ότι αξίζω μια πρόσκληση στην Εθνική και θα δίνω τα πάντα στο γήπεδο σε κάθε αγώνα».

-Πέρασες μια σεζόν σε μια σημαντική ομάδα του βελγικού ποδοσφαίρου, τη Μπριζ. Ήσουν νεαρός τότε και δεν πήρες ευκαιρίες. Έχεις στο μυαλό σου να κάνεις ακόμα μία προσπάθεια;

«Είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος που βλέπουν το ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Το έζησα μικρός βέβαια. Ήταν μια καλή εμπειρία για εμένα γιατί είδα ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα πράγματα απ’ ότι χρειάζονται εδώ για να ανταπεξέλθεις στο επίπεδο. Πραγματικά θεωρώ ότι το να παίζεις στο εξωτερικό είναι ωραία εμπειρία γιατί απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω. Πλέον όμως σε ένα πραγματικά μεγάλο πρωτάθλημα και σε ένα σημαντικό κλαμπ».

-Είσαι 26 ετών μόλις και έχεις περισσότερα από 100 παιχνίδια στη SuperLeague. Με το ρυθμό που πας και δεδομένου ότι οι τερματοφύλακες έχουν άλλα όρια ηλικίας, μπορείς με άνεση να φτάσεις πολύ ψηλά σε συμμετοχές. Μετρούν οι αριθμοί για εσένα;

«Δεν έχω την άποψη ότι οι αριθμοί παίζουν κάποιον ιδιαίτερο ρόλο. Απολαμβάνω το επάγγελμά μου και θα ήθελα να το κάνω για όσα περισσότερα χρόνια μπορώ. Όσο περισσότερο παίζεις τόσο απολαμβάνεις το παιχνίδι. Τα ρεκόρ και οι αριθμοί είναι για άλλους. Εμένα δεν με αφορούν».

– Στο ρόστερ μαζί σου είναι ο Κότσαρης και ο Ξενόπουλος. Δύο νεαροί τερματοφύλακες χωρίς πολλές παραστάσεις. Πόσο δύσκολο είναι να μην είσαι βασικός τερματοφύλακας; Τι είναι καλύτερο για έναν τερματοφύλακα, να έχει σιγουριά για τη θέση του βασικού ή να υπάρχει υψηλό επίπεδο συναγωνισμού;

«Σιγουριά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ποτέ. Το έχω ζήσει από την αντίθετη πλευρά. Όταν ήμουν 18, 19 ετών, θεωρούμουν δεύτερος και τρίτος στην ιεραρχία και τελικά βρέθηκα να παίζω εγώ. Μέσα από τις προπονήσεις ο ένας παίρνει στοιχεία από τον άλλο. Είμαστε κομμάτι της ομάδας που δουλεύει πολλές ώρες μαζί. Όταν θες να πάρεις στοιχεία από έναν πιο έμπειρο τερματοφύλακα είναι πιο εύκολο και πιο δύσκολο να μεταδώσεις. Έφτασα σε μια ηλικία που μπορώ να το κάνω αυτό, να μεταδώσω την εμπειρία μου. Φέτος είμαι με δύο παιδιά από την ακαδημία της ομάδας και έχω ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να είμαι σοβαρός και να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου σε προπόνηση και αγώνα».

-Μπροστά σας υπάρχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Για σένα το ματς του πρώτου γύρου ήταν ιδιαίτερο εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού σου. Το έχεις στο μυαλό σου;

«Αν το είχα στο μυαλό μου δεν θα μπορούσα να παίξω, δεν θα ήμουν στο 100%. Ήταν μια δύσκολη στιγμή από όσα είδα γιατί δεν θυμάμαι και πολλά. Οι δυσκολίες είναι μαθήματα και ως τέτοιο κρατάω αυτή την ανάμνηση».

-Θεωρείς το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ως την τελευταία ευκαιρία σας να δώσετε μια σημαντική χαρά στους φιλάθλους της ομάδας;

«Για μένα είναι η προτελευταία γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να νικήσουμε, αλλά έχουμε να κατακτήσουμε και την πέμπτη θέση για να σβηστεί η ποινή του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι και βαθμολογικά, αφού θέλουμε να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για την 5η θέση. Διαχρονικά αυτά τα παιχνίδια δίνουν μεγάλη χαρά στον κόσμο. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που πρέπει».