Βασιλειάδης: «Υπάρχουν διαφωνίες, αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε το πρόβλημα, αλλά υπάρχει ομοθυμία για να βρεθεί μια λύση

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βλέποντας το ελληνικό μπάσκετ να οδηγείται στα βράχια συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του, στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, αλλά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Η σύσκεψη μπορεί να μην κύλησε όπως θα ήθελε, καθώς κατά τη διάρκεια της συζήτησης το αφεντικό του Παναθηναϊκού έφυγε έξαλλος από το κτίριο, αλλά στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός τόνισε ότι διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά και υπάρχει ομοθυμία για να βρεθεί μια λύση. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ντέρμπι την Κυριακή, τονίζοντας ότι το θέμα θα λυθεί στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση.

Ο πρώτος στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες.

Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη Γ.Γ.Α. να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από ‘κει και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί.

Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Για τις καταγγελίες του Γιαννακόπουλου ότι ήταν στημένη η συνάντηση: «Δεν θέλω να το σχολιάσω, στημένο γιατί; Για ποιον λόγο και με δεδομένο ότι θα ήταν στημένο αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα κάποιου. Δεν έγινε κάτι τέτοιο. Υπήρξαν εντάσεις που δεν έχει νόημα να τις αναπαράγουμε».

Για το αν πιστεύει ότι οι αιώνιοι θα καθίσουν να συζητήσουν χωρίς τη δική του παρουσία: «Ότι κανένας μας δεν έχει εναλλακτικές και αν χρειαστεί η παρουσία μου να είναι σε μόνιμη βάση, εφόσον μου ζητηθεί θα είναι, ως θεματοφύλακας όμως. Στην ουσία της συζήτησης εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε».

Για τις δηλώσεις που είχε κάνει μετά το πρόσφατο ντέρμπι «αιωνίων» για κακομαθημένους παράγοντες: «Δεν υπάρχει λόγος να ρίξουμε λάδι στη φωτιά αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι αν μείνουμε στο πρώτο σημείο της κουβέντας, ότι κάθονται να συμφωνήσουν σε πέντε βασικούς κανόνες που η ΕΟΚ θα πρέπει να υλοποιήσει, νομίζω ότι έχει γίνει ένα σοβαρό βήμα»

Για αν το θα το επαναλάβει ξανά: «Το είπα και είμαι ξεκάθαρος, εφόσον χρειαστεί θα ξαναγίνει. Νομίζω ότι θα υπάρξει ωριμότητα, παρά τις εντάσεις, δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες, θα υπάρξει βούληση να διαφυλάξουν όλοι το άθλημα, αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα. Όλο αυτό το μήνα που δεν υπήρξε και καμία πρωτοβουλία για να μπορέσω να βρω μια λύση, από τα θεσμικά όργανα, στο τέλος εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το άθλημα και θα πρέπει στο τέλος όλοι, να καθίσουν στο τραπέζι για να βρεθεί μια λύση».

Ερωτηθείς για τον Ολυμπιακό και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, καθώς εκκρεμεί η τιμωρία του: «Ότι προβλέπουν το πειθαρχικό δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Ο Ολυμπιακός δεν κατεβαίνει την Κυριακή, ότι προβλέπει ο κανονισμός. Η συζήτηση για την Κυριακή έμεινε στα θέματα της ασφάλειας. Από εκεί και μετά επικεντρωθήκαμε στην επόμενη ημέρα και να βρούμε ένα τρόπο να τελειώσει το πρωτάθλημα και κυρίως να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει».

Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk