Μεγάλο διπλό για το Λαύριο

Το «διπλό» των Λαυρεωτών με 80-76 στη Ρόδο τους οδηγεί ακόμα πιο κοντά στην παραμονή, την ώρα που οι Ροδίτες παραμένουν με το ένα πόδι εκτός Α1!

Μεγάλο διπλό για το Λαύριο

Το «διπλό» των Λαυρεωτών με 80-76 στη Ρόδο τους οδηγεί ακόμα πιο κοντά στην παραμονή, την ώρα που οι Ροδίτες παραμένουν με το ένα πόδι εκτός Α1!

Σημαντικό διπλό για το Λαύριο στη Ρόδο, με το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη να αποδράει από την έδρα του Κολοσσού με 80-76 και να ξεφεύγει από την ουρά της βαθμολογίας. Ένα… διπλό αποτέλεσμα για το Λαύριο, αφού ξεφεύγει με έναν βαθμό από τους διώκτες του, την ώρα που ο Ροδίτες παραμένουν στον πάτο της βαθμολογίας «ακυρώνοντας» τη νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ντορόν Λαμπ με 21 πόντους, ενώ για τον Κολοσσό το πάλεψε μέχρι τέλους ο Τσούπκοβιτς με 23 πόντους.

Η εξέλιξη του ματς

Το Λαύριο μπήκε γερά στο παιχνίδι στην Ρόδο. Οι γηπεδούχοι μετά από το διπλό στον Αρη, είχαν ένα κακό ξεκίνημα, με το σκορ να πηγαίνει χέρι χέρι και για τις δύο ομάδες στα πρώτα 5 λεπτά.

Μετά το 12-13 όμως του Μπράουνινγκ,ήρθε η… κατηφόρα για το συγκρότημα του Σερέλη. Ένα 7-0 με πρωταγωνιστές του Ουίτι και Κουζέλογλου έφερε το 12-20, με τους (Μιλόσεβιτς και Νίξον να κλείνουν το δεκάλεπτο για το +8 (17-25) της ομάδας του Λαυρίου.

Η ροή του ματς δεν είχε κάποια σημαντική αλλαγή στο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου. Μάλιστα με δίποντο του Κακλαμανάκη το Λαύριο προσπέρασε με 11 (27-38), με τον Λαμπ να ακολουθεί στο 29-41 μετά από γκολ φάουλ.

Το ημίχρονο τελείωσε στο 36-47 με το Λαύριο να ελέγχει απόλυτα την αναμέτρηση.

Επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια, οι Ροδίτς απέκτησαν σκορ με τον Πρίνγκστον, μειώνοντας σε 40-47. Μέσω του Τσούκπκοβιτς οι γηπεδούχοι πλησίασαν στους 4 (43-47), με τον Λι να βάζει το λέι απ για το 48-52.

Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση και με τους Νίξον και Λαμπ να προχωρούν για το 50-57, με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 51-59 και τον Κολοσσό να δείχνει πως έχει ακόμα σφυγμό.

Από τις βολές ο Λούντζης έστειλε τη διαφορά και πάλι στους 8 (53-61), όμως ένα ακόμα σερί των γηπεδούχων ροκάνισε την απόσταση με τον Τσούπκοβιτς να κάνει το 61-62.

Ο Μιλόσεβιτς με 4 πόντους έφερε για λίγο την ηρεμία στο Λαύριο, όμως και πάλι ο Τσούπκοβιτς έδρασε για να οδηγηθεί το ματς στο 66-68 με 4:18 για το τέλος.

Ο Κακλαμανάκης από τη μία και ο Ντιγκς από την άλλη ήταν η αιτια του 68-70 με τον Λαμπ να αναλαμβάνει δράση και με δικό του 4-0 (68-74) να δίνει ανάσα 6 πόντων στο Λαύριο.

Ο Κολοσσός σπατάλησε την επόμενη επίθεση, όπως και το Λαύριο (παράβαση 24» δευτερολέπτων) με 51 δευτερόλεπτα να μένουν για τον τελικό νικητή.

Οι Ροδίτες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι παραπάνω στην επίθεσή τους, είδαν τον Μιλόσεβιτς να γράφει το 68-76, όμως με ένα 5-0 με Πίνγκστον και Μπράουνινγκ έφερε το 73-76 με 9 δευτερόλεπτα να απομένουν.

Ο Λαμπ οδηγήθηκε στις βολές, είχε 2/2, ο Μπράουνινγκ απευθείας μείωσε στους δύο με τρίποντο, αλλά ο Λούντζης.. κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του με δυο βολές και το τελικό 76-80.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr