Οξύτατη επίθεση στον ΣΥΙΡΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά η οποία παραχώρησε συνέντευξη στο Kontra, 14/3/2019.

Η κυρία Γεννηματά τονισε ότι δεν είναι προοδευτικός χώρος ο ΣΥΡΙΖΑ κι ότι η κοινωνική πολιτική που δήθεν ευαγγελίζεται είναι ψέμα.

«Δεν ανήκει στον προοδευτικό χώρο διότι καμία από τις πολιτικές του δε μπορεί να χαρακτηριστεί μία προοδευτική πολιτική που ευνοεί τα συμφέροντα των πιο αδύναμων, που στηρίζει τη μεσαία τάξη. Δεν έχω δει την κοινωνική δικαιοσύνη στην πράξη. Δεν είναι προοδευτική πολιτική η φιλευσπλαχνία που ζούσαμε παλαιότερα από συντηρητικές δεξιές κυβερνήσεις. Και αυτό κάνει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας», τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και συνεχίζει:

«Προοδευτική πολιτική είναι να έχεις ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος που στέκεται στο πλάι των πιο αδύναμων και τους δίνει και τις ευκαιρίες να σταθούν στα πόδια τους και να πάψουν να είναι στο περιθώριο.  Προοδευτική πολιτική είναι το σχέδιο που προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, το σχέδιο «Ελλάδα».

Aυτό που κάνει στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας. είναι παίρνει 10 από τους πολίτες κι έρχεται και επιστρέφει κάποια στιγμή ένα από τα 10 που τους έχει πάρει και παριστάνει και τον φιλεύσπλαχνο.

Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική, αυτό είναι μια βαθιά συντηρητική πολιτική που κρατάει ομήρους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τους πιο αδύναμους και διατηρεί τις πελατειακές σχέσεις και την πελατειακή λογική που είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να χτυπήσουμε επιτέλους για να έχουμε ένα σωστό κράτος.

Αναφερόμενη στα εθνικά θέματα και στην πατριωτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι στο κυβερνών κόμμα δεν υπάρχουν πατριωτικά χαρακτηριστικά. «Η Συμφωνία των Πρεσπών δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ότι δεν έκλεισε παλιά προβλήματα και πληγές, αντίθετα ανοίγει νέους λογαριασμούς και νέα προβλήματα. Κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται, δυστυχώς προστίθενται νέα βάρη στην πλάτη του ελληνικού λαού και στα εθνικά ζητήματα δεν χωρούν παιχνίδια.

Ακούω συζητήσεις σε σχέση με το Αιγαίο, άκουσα τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών να λέει ότι «δεν είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο»…Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι συζήτησαν επί 2,5 ώρες ο κ. Τσίπρας και ο κ. Ερντογάν αν και ρωτήσαμε να μάθουμε, δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το τι συζητήθηκε και αυτό που θέλω να πω είναι ότι τώρα στο τέλος της θητείας τους δεν έχουν κανένα δικαίωμα να δεσμεύσουν τη χώρα για εθνικά ζητήματα».

Τέλος, η κ. Γεννηματά μιλώντας για το προσκλητήριο Τσίπρα στη δημιουργία αντιδεξιού μετώπου είπε: «Για να κάνει αντιδεξιό μέτωπο η Κυβέρνηση, ας ξεκινήσει πρώτα από την ίδια.

Ας διώξει τους Δεξιούς από την Κυβέρνηση, ας ανοίξει το μέτωπο στο εσωτερικό της και να έρθει μετά να κουβεντιάσει. Μας είπε τώρα ότι πρέπει να κάνουμε -λέει- μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού.

Πρώτον λαϊκιστές είναι οι ίδιοι. Δεύτερον οι Ακροδεξιοί εξακολουθούν να είναι στην Κυβέρνησή τους και τρίτον το μέτωπο εναντίον της Ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη υπάρχει και εκφράζεται από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα στο οποίο εμείς ανήκουμε. Επικεφαλής των εκλογών αυτών είναι ο Φρανς Τίμερμανς, ο κ. Τσίπρας και το Κόμμα του και η Κυβέρνησή του δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με όλα αυτά».