Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Αναφορικά με την τραγωδία στο Μάτι, τόνισε πως οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες προσθέτοντας ότι το πόρισμα απλά επαληθεύει αυτή τη στιγμή τις αρχικές μας εκτιμήσεις ότι  δεν υπήρχε καμία οργάνωση και  συντονισμός.

«Υπήρξε απίστευτη ανικανότητα. Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν λάθος και με καθυστέρηση και οι άνθρωποι αφέθηκαν, όπως φαίνεται, στην τύχη τους. Μάλιστα η απόφαση να κλειστεί η Μαραθώνος και να διοχετευθεί όλη η κίνηση από τον παραλιακό δρόμο του Ματίου επιδείνωσε την κατάσταση και εγκλώβισε δεκάδες ανθρώπους με τα αυτοκίνητά τους εκεί. Άνθρωποι κάηκαν έξω από τα σπίτια τους. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν υπήρχαν αντανακλαστικά, δεν υπήρχε σχέδιο» σημείωσε μιλώντας στον Real Fm.

«Για το έλλειμμα ευαισθησίας να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες του. Να μην υπάρχει η στοιχειώδης ευθυξία να παραιτηθεί κάποιος. Και το ακόμα χειρότερο ενώ γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί, το βράδυ της ημέρας εκείνης έστησαν ένα θέατρο με παρόντα τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αναρωτήθηκε καν αν κινδύνευσαν άνθρωποι, εάν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί. Και αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι γνώριζαν όλοι ότι υπήρχαν ήδη θύματα την ώρα που τα παρουσίαζαν όλα εξαιρετικά» πρόσθεσε.

«Εγώ λοιπόν να σταθώ και στην ανικανότητα και στην αναλγησία και στον απίστευτο κυνισμό και πραγματικά αναρωτιέμαι οι άνθρωποι που φαίνεται ότι έχουν τόσο μεγάλες ευθύνες για την απώλεια τόσων ζωών, είναι δυνατόν να είναι στο τιμόνι αυτών των κρίσιμων ευθυνών και να εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων του λεκανοπεδίου;»

Για τις τιμές των φαρμάκων

Μιλώντας για τις τιμές των φαρμάκων, τόνισε ότι εμείς δεν πρόκειται να την ψηφίσουμε τη ρύθμιση αυτή, γιατί οδηγεί σε αύξηση των τιμών των φαρμάκων και είμαστε απολύτως απέναντι. «Έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με τις τιμές των φαρμάκων. Έχουμε ζητήσει να διερευνηθούν. Όμως όπως συνήθως ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αρνούνται να κάνουν οποιοδήποτε έλεγχο στα δικά τους πεπραγμένα».

Τόνισε ακόμη πως εμείς έχουμε ξεκινήσει ένα κάλεσμα στον προοδευτικό κόσμο, να ενισχύσει το Κίνημα Αλλαγής για να σταθούμε απέναντι στην παλιά δεξιά του κ. Μητσοτάκη και στη νέα δεξιά του κ. Τσίπρα. «Εμάς δεν μας χωρίζει απολύτως τίποτα με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους του χώρου, τους αγωνιστές της αριστεράς και μάλιστα έχω πει κατ’ επανάληψη ότι όταν θα τελειώσει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του από την ηγεσία αυτού του χώρου, εμείς είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους. Ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει στην πραγματικότητα τη νέα δεξιά. Περικοπές, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, στοχοποίηση της μεσαίας τάξης».

Σχετικά με τις κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ περί μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, τόνισε ότι «αυτά είναι τα λόγια του πανικού του κ. Τσίπρα μπροστά στην ήττα του στις εκλογές που έρχονται. Εμείς έχουμε χαράξει μια αυτόνομη πορεία. Τη στηρίζουμε σταθερά όλο αυτό το διάστημα, έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο Ελλάδα που είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, πραγματικά προοδευτικό, για το πώς μπορεί να πάρει μπροστά η ανάπτυξη, αλλά και πώς μπορούμε να έχουμε παράλληλα κοινωνική δικαιοσύνη στον τόπο».

Είναι πολύ μεγάλες οι διαφορές μας και από τη Ν.Δ. και από το ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε και σε σχέση με τα ζητήματα της ανάπτυξης, αλλά και με τα ζητήματα του κοινωνικού κράτους. «Για παράδειγμα θα σας πω κάτι πολύ απλό. Είδαμε πριν από λίγες ημέρες διευθύντρια κάποιας επιχείρησης να λέει στους εργαζόμενους ότι πρέπει να είστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και να χαμογελάτε που παίρνετε 300 ευρώ γιατί είναι 300 ευρώ παραπάνω από το 0 που παίρνουν οι άνεργοι».

Το τελευταίο μεγάλο ψέμα του κ, Τσίπρα είναι η έξοδος από τα μνημόνια

«Είδατε την έκθεση της Κομισιόν που μιλάει για ενισχυμένη επιτροπεία και περιγράφει και μια κατάσταση όπου τα έσοδα είναι οριακά γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν πια να πληρώσουν, όπου οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών γιατί ακόμα δεν έχουμε δει ποια θα είναι η πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και πόσο θα ισχύσει ή θα είναι τελικά μόνο μέχρι να φτάσει ο κ. Τσίπρας στις εκλογές. Τελικά ο στόχος των ρυθμίσεών του είναι πώς θα προστατεύσει τον εαυτό του από την οργή των πολιτών που αντιλαμβάνονται ότι παντού υπήρχε μόνο κοροϊδία;» σημείωσε για να προσθέσει:

«Διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν οι 120 δόσεις στην Κομισιόν και την ίδια στιγμή λέει στην Ελλάδα ότι θα γίνει, αλλά με μια καθυστέρηση; Πότε λέει αλήθεια; Και εν τω μεταξύ η ακρίβεια έχει ξαναχτυπήσει. Όλοι εμείς που τρέχουμε και για να εφοδιάσουμε τα σπίτια μας, έχουμε και την καθημερινότητα παράλληλα να φροντίσουμε. Το έχουμε αντιληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες το τι συμβαίνει.

Είναι πολύ πιο εύκολο να συνεννοηθούν μεταξύ τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αφού ο ένας υλοποιεί τις πολιτικές που πρεσβεύει ο άλλος.

Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές τις δυο λογικές, αλλά δεν είναι λύση να κυβερνήσουν μαζί για να συνεχίσουν να υλοποιούν αυτές τις σκληρές συντηρητικές και αντιλαϊκές πολιτικές.

Ο κ. Τσίπρας φεύγει, αλλά η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα και για αυτό θέλουμε ισχυρό Κίνημα Αλλαγής».