• Αναζήτηση
 • Πάιατ: Βλέπει ρώσικο δάκτυλο στις επερχόμενες ελληνικές εκλογές

  «Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ατλαντικό Συμβούλιο για επιθέσεις παραπληροφόρησης ενόψει ευρωεκλογών, αλλά και των ελληνικών εκλογών. Όπως  αποκαλύπτουν ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και ο αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου Ντέιμον Γουίλσον, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «υπάρχουν αποδείξεις» προσπάθειας ρωσικής ανάμειξης στις ελληνικές εθνικές εκλογές.

  «Έχουμε δει αποδείξεις αυτού του είδους χειραγώγησης των πληροφοριών. Για παράδειγμα, τις ρωσικές προσπάθειες περί την Ορθόδοξη Εκκλησία, τις προσπάθειες να υποσκάψουν τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Μπορώ τώρα να σας πω ότι έχω δει αποδείξεις προσπάθειας ανάμειξης στις επερχόμενες εκλογές της Ελλάδας», ανέφερε ο Τζέφρι Πάιατ.

  «Οι εκλογές είναι στόχος. Είναι στόχος ξένων κατασκοπικών επιχειρήσεων. Το έχουμε δει συστηματικά από τη Ρωσία και σε κάποιο βαθμό από το Ιράν και ενίοτε και από την Κίνα», υπογράμμισε ο Ντέιμον Γουίλσον .

  Οι κινήσεις της Μόσχας, που φέρεται να έχει επιχειρήσει να επηρεάσει εσωτερικά ζητήματα  άλλων χωρών, βρίσκονται στο στόχαστρο της Δύσης, ενόψει και των ευρωεκλογών. Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, συνεχίζεται η έρευνα υπό τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του  2016 και τον ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk