• Αναζήτηση
 • Πάπας Φραγκίσκος: Αποκαθηλώνει τον πρόεδρο Μαδούρο

  Στην απάντησή του, στην έκκληση του προέδρου της Βενεζουέλας για μεσολάβησή του, τον αποκαλεί «κύριο»

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε σήμερα πολύ επιφυλακτικά στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος του είχε στείλει επιστολή στις αρχές του Φεβρουαρίου για να του ζητήσει τη βοήθειά του και τη μεσολάβησή του στην κρίση στη χώρα του, γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere della sera.

  Στην επιστολή του, ημερομηνίας 7 Φεβρουαρίου, ο Πάπας απευθύνεται στον «κύριο» Μαδούρο -χωρίς τον τίτλο του προέδρου- και υπενθυμίζει τις προηγούμενες προσπάθειες μεσολάβησης.

  «Δυστυχώς, αυτές διεκόπησαν όλες διότι αυτό που αποφασίστηκε στις συναντήσεις δεν ακολουθήθηκε από συγκεκριμένες κινήσεις για να υλοποιηθούν οι συμφωνίες», υπογραμμίζει ο Ποντίφικας. Το Βατικανό αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά όταν ερωτήθηκε από το AFP για την επιστολή του Πάπα.

  Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι έγραψε σε επιστολή του προς τον Πάπα: «Του λέω ότι είμαι στην υπηρεσία του Χριστού (…) και σε αυτό το πνεύμα του ζητώ την βοήθειά του σε μια διαδικασία διευκόλυνσης και ενίσχυσης του διαλόγου».

  Το 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος, η μεσολάβηση του οποίου ήταν αποτελεσματική στην Κολομβία ή την Κούβα, προσπάθησε μάταια να υπάρξει ένας οδικός χάρτης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, υπό την αιγίδα του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk