Σοκ προκάλεσε στην αγορά η άνευ προετοιμασίας αύξηση του κατώτατου μισθού, λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την απόφαση «απαραίτητη και εν πολλοίς αναγκαία».

«Αυτό που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί είναι με ενεργητικές δράσεις από την πλευρά του υπουργείου. Με μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ενδεχομένως και με φορολογικές απαλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα αντίβαρο ώστε να μη μειωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων» πρόσθεσε ο κ. Σαββάκης μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Παράλληλα ζήτησε «να υπάρξει και μια περίοδο προσαρμογής που θα βοηθήσει όλους ώστε να δημιουργήσουν αναχώματα σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας στα νέα δεδομένα».

Ερωτηθείς για την ροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα ο κ. Σαββάκης παρατήρησε ότι «σιγά-σιγά υπάρχουν» για να τονίσει, στη συνέχεια, ότι «αυτές εξαρτώνται από το οικονομικό κλίμα που απαιτεί σταθερότητα και συγκεκριμένα δεδομένα που σταθμίζει ο επενδυτής για να έρθει στη χώρα».

«Από τη στιγμή που έχουμε μπει σε μια προεκλογική περίοδο με μια παροχολογία και από την κυβέρνηση και από την αντιπολίτευση, αυτό δεν βοηθάει τον επενδυτή να δει ότι έρχεται σε μια χώρα με σταθερό οικονομικό κλίμα. Πρέπει πρώτα να βάλουμε την προσέλκυση επενδύσεων παρά την προεκλογική τακτική» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ.