ΠΟΕΔΗΝ: Κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικές πρακτικές

Εναντίον συνδικαλιστών της

Για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις κατηγορεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, με αφορμή κλήση που δέχθηκαν συνδικαλιστές της από το τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για να δώσουν εξηγήσεις για κινητοποίηση της ομοσπονδίας στις 2 Απριλίου του 2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για την πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που ενεργοποιείται το συγκεκριμένο τμήμα -που υπάγεται στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

«Ζητήσαμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας για να θέσουμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι λιγοστοί εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι. […] Αντί συνάντησης μας λιάνισαν στο ξύλο τα ΜΑΤ. Τραυματίστηκαν συνάδελφοι οι οποίοι διακομίσθηκαν για πρώτες βοήθειες σε εφημερεύον νοσοκομείο» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ για την εν λόγω κινητοποίηση.

Επιπλέον, τονίζει ότι «σε άλλη κινητοποίηση μας κατέσχεσαν τη ντουντούκα η οποία βρίσκεται στην Κρατική Ασφάλεια όπως ενημερώθηκε η δικηγόρος μας και εξετάζεται ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης για ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων». Στη συγκεκριμένη ντουντούκα, υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ, «υπάρχουν τα αποτυπώματα και του πρωθυπουργού, ο οποίος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις μας κρατώντας την ντουντούκα για να χαιρετίσει τους εργαζόμενους. Τότε που το Κόμμα του είχε κηρύξει ανένδοτο κατά των Μνημονίων».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το εν λόγω τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος έστειλε κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την Προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός που ήταν μία από τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν και διεκομίσθη σε Νοσοκομείο. Και δεν ξέρουμε πόσες άλλες θα ακολουθήσουν».

Η κλήση, όπως λένε, έγινε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α.

«Ανακάλυψαν ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει από την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια που καθημερινά σώζουν ζωές ασθενών» σημειώνει η Ομοσπονδία, κηρύσσοντας Παναττική Στάση Εργασίας, αύριο, Τρίτη, από τις 11:00 έως τις 15:00, με συγκέντρωση στις 11:30, στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

«Καλούμε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς φορείς, τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην Χρυσής Αυγής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Να πάρουν θέση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων. Θέλουν να επιβάλλουν “Γενικό Σιωπητήριο”. Μας αφορά όλους» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk