Για σχέση εκβιασμού μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία. Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη αναφέρει πως «όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση».
Η κ. Σπυράκη πρόσθεσε: «Οι θεσμοί, ωστόσο, δεν είναι παιχνίδι. Η ΝΔ καλεί τον κ. Βούτση να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής».












![Πορεία Γρηγορόπουλου στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί [εικόνες]](https://www.tovima.gr/wp-content/uploads/2025/12/06/PER_5426-90x90.jpg)
