Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση διάσωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, καθώς όπως προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχε ο βουλευτής του κόμματος  Θανάσης Παπαχριστόπουλος – ο οποίος θα υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του – με τον πρόεδρο της Βουλής, ανέφερε ότι θα την καθυστερήσει για 4 με 5 ημέρες.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛσυναντήθηκε τελικά το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Αν και νωρίτερα είχε δηλώσει στον ΣΚΑΙ, ότι θα παραιτηθεί εντός της ημέρας ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό του, τον έκανε να καθυστερήσει στο ραντεβού του με τον Πρόεδρος της Βουλής κι ενδεχομένως να έπαιξε και αυτό το ρόλο του. Ισως οι οιωνοί δεν ήταν καλοί για παραίτηση.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος της Βουλής του ζήτησε να διατηρήσει την έδρα του για 4-5 μέρες ακόμη, καθώς μέσα στην εβδομαδα θα ψηφιστεί το πρωτόκολλο για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Αποδεχόμενος τη σχετική πρόταση, ο βουλευτής διευκρίνισε ότι αμέσως μετά θα παραιτηθεί.

«Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες»

«Έχω υποσχεθεί να υποβάλω παραίτηση σήμερα. Δεν πειράζει, τα προσωπικά μου είναι πιο κάτω από την ένταση που υπάρχει και νομίζω ότι μέσα στην προσεχή εβδομάδα, θα τελειώσει αυτή η ιστορία», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος θέλοντας να δικαιολογήσει τους λόγους για την αναβολή παράδοσης της έδρας και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες».

Οι «κακές γλώσσες» πάντως λένε ότι η καθυστέρηση για την παραίτηση του κ. Παπαχριστόπουλου συνδέεται και με το γεγονός ότι η κυβέρνηση ψάχνει να βρει μία «φόρμουλα» ώστε να διασωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Σπυράκη: Όλοι έχουν καταλάβει ότι Καμμένος εκβιάζει τον Τσίπρα

Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα κωμικοτραγικά γεγονότα στο κοινοβούλιο, η ΝΔ περνάει στην αντεπίθεση τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να υποκύψει στους «εκβιασμούς» Καμμένου ενώ την ίδια στιγμή ζητά από το Νίκο Βούτση να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής.

«Όλοι πια έχουν καταλάβει ότι ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα και ότι ο πρωθυπουργός -για λόγους που εκείνος γνωρίζει- είναι έτοιμος να υποκύψει στον εκβιασμό του, προκειμένου ο συνεταίρος του να μην αποκαλύψει όσα γνωρίζει για την κοινή τους διακυβέρνηση» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για να προσθέσει.

«Οι θεσμοί, ωστόσο, δεν είναι παιχνίδι. Η Ν.Δ. καλεί τον κ. Βούτση να περιφρουρήσει το κύρος της Βουλής και να μην αποδειχθεί και εκείνος μέρος αυτής της παρακμιακής συναλλαγής».