Σε 4 με 5 ημέρες θα παραδώσει την έδρα του, τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος ενώ αναφερόμενος στο πολιτικό του μέλλον σημείωσε πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε  «ότι δεν ήθελε να είναι η αιτία για τον ξαφνικό θάνατο μιας κοινοβουλευτικής ομάδας» και πρόσθεσε ότι αποτελεί δέσμευση ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα είναι απλός πολίτης.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει αυτήν την κυβέρνηση και ότι είναι οριστικό το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ ενώ είπε με νόημα πως θα ήταν μεγάλη του τιμή να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Τόνισε ακόμη πως σκιές στο δικό του όνομα δεν υπάρχουν, ότι δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και ότι την έδρα του τη δίνει πίσω γιατί είναι δανεική. Χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ως παγκόσμιου βεληνεκούς και το έδειξε – όπως είπε – με την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που την είχε ανάγκη η χώρα.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι έχει δεχτεί απίστευτα απειλητικά μηνύματα και ότι δεν ζήτησε, δεν έχει, ούτε πρόκειται να ζητήσει από την αστυνομία να τον προστατεύει. Ακόμη χαρακτήρισε δείγμα δημοκρατίας να υπάρχουν πολλά κόμματα.