Η  εισηγμένη εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών κρητικών προϊόντων αρτοποιίας και snacks Kρητών Αρτος άλλαξε χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εξωχρηματιστηριακές  πράξεις έχει μεταβιβαστεί άνω του 60% του μετοχικού κεφαλαίου στον όμιλο Switzgroup. Το Switzgroup είναι ο επενδυτικός βραχίονας της οικογένειας Khorakiwala από την Ινδία στα τρόφιμα, τομέας στον οποίο δραστηριοποιείται τα τελευταία 15 χρόνια.

Το Switzgroup έχει ήδη εξαγοράσει στην Ελλάδα δύο εταιρείες από τον κλάδο των πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, την  Olympic foods και την CSM Bakery Solutions και στο πλάνο του είναι να επενδύσει το επόμενο διάστημα περίπου 100 εκατ. ευρώ για εξαγορές και άλλων επιχειρήσεων, πάντα στον κλάδο των τροφίμων, στη χώρα μας.

Το πολύ καλό προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της Κρητών Αρτος και η δυνατότητα ενίσχυσης της εξαγωγικής της δραστηριότητας προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του ινδικού ομίλου που προσέφερε περίπου 1 ευρώ ανά μετοχή για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της κρητικής εταιρείας.

Η Κρητών Αρτος έχει ετήσιο τζίρο 6,5 εκατ. ευρώ, 1,2 εκατ. ευρώ κέρδη ebitda και πολύ χαμηλό δανεισμό. Το 20% των πωλήσεών της εταιρείας διοχετεύεται στις αγορές του εξωτερικού.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στην εναλλακτική αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παραμένει άγνωστο αν η Switzgroup θα επιδιώξει στο μέλλον την έξοδο της εταιρείας από το ΧΑ.