Η Λάρισα υποδέχθηκε τον Άρη στο AEL FC Arena με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0, σ’ ένα παιχνίδι που τόσο οι βυσσινί όσο και οι κίτρινοι προσπάθησαν για την κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά είχαν ν’ αντιμετωπίσουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που δυσκόλεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες και των δύο ομάδων να παίξουν ποδόσφαιρο.

Αυτό λοιπόν στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε έχει να κάνει με τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, καθώς δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την κατάσταση. Ότι και να πει κάποιος για τον αγωνιστικό χώρο – «χωράφι» θα είναι λίγο και γίνεται βέβαια εύκολα αντιληπτό πως σε τέτοιο γήπεδο δεν μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο οι παίκτες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να βρεθεί μια λύση για τον αγωνιστικό χώρο του συγκεκριμένου γηπέδου.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ανήκε στην Λάρισα, με την θεσσαλική ομάδα ν’ απειλεί την εστία των φιλοξενούμενων στο 27’. Ο Μπαργκάν ήταν αυτός που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Η απάντηση του Άρη δεν άργησε και μάλιστα οι κίτρινοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 29’, όταν ο Ντιγκινί πέρασε τον Κρίστινσον και πλάσαρε αλλά ο Σεσέροβιτς απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ο τραυματισμός του Κωνσταντινίδη στο 29’, με τον παίκτη του Άρη να αντικαθίσταται και τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συνδεσμιακή κάκωση.

Καλό ξεκίνημα της Λάρισας – ισορρόπησε ο Άρης

Η Λάρισα ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να αιφνιδιάσει τον Άρη. Μετά το εικοσάλεπτο πάντως οι κίτρινοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί, με τον Ντιγκινί να έχει, όπως προαναφέραμε, την μεγαλύτερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.

Δοκάρι για τους Θεσσαλούς

Η μεγάλη φάση του παιχνιδιού πάντως ανήκε στην Λάρισα και ήταν το δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς στο 69’, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ αλλά ο μέσος των βυσσινί δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Ήταν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, καθώς η άμυνα του Άρη απλά… παρακολουθούσε την εξέλιξη της φάσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πάντως και αυτοί καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ντιγκινί. Ο στράικερ του Άρη βρέθηκε σε καλή θέση στο 77’ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Κρίστινσον είπε και πάλι «όχι» στον επιθετικό του Άρη. Ήταν μια πολύ καλή απόκρουση από τον πορτιέρε της θεσσαλικής ομάδας, ο οποίος έδειξε πως ήταν σ’ ετοιμότητα. Οι δύο ομάδες έμειναν τελικά στο 0-0, με την Λάρισα να έχει την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, με το δοκάρι του Μιλοσάβλιεβιτς στο 69’.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (68’ Σικάβκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (81’ Ακόστα), Νούνιτς (89’ Πίτι), Φατιόν, Γιακιμοφσκι, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοκοβιτς, Ντέλετιτς.

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (34’ Τζανακάκης), Βαλεριάνος, Βέλεθ (46’ Ιντζόγλου), Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Κόρχουτ (83’ Παυλίδης), Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί.