Στο χειρότερο παιχνίδι στην σεζόν, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο απέναντι στον μαχητικό Χολαργό για να επικρατήσει εκτός έδρας με 73-68 για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι νεοφώτιστοι βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 10 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ερυθρόλευκοι είχαν έναν εκπληκτικό Μιλουτίνοφ και στις δύο μεριές του παρκέ και τον Γιάνις Στρέλνιεκς κομβικό στο τέλος της αναμέτρησης, αφού με σερί ποντους έστειλε το ματς στην παράταση.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το χειροκρότημα, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη και το συγκρότημα του Μπλατ στρέφει το ενδιαφέρον του στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Μιλουτίνοφ με 21 πόντους και 17 ριμπάουντ, ενώ για τον Χολαργό ο Χόκινς σταμάτησε στους 15 πόντους.

ΤΑ «ΕΣΠΑΣΑΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

Ιδιαίτερα άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο πεντάλεπτο, καθώς το 3-4 είχε διαμορφωθεί από ένα τριποντο του Φιτζπάτρικ και 4 πόντους του Μιλουτίνοφ.

Ο Βεζένκοφ πέτυχε το 3-7, με τον Μιλουτίνοφ να… επανέρχεται και με γκολ φάουλ να διαμορφώνει το 3-9. Ο Γιάνκοβιτς μείωσε στους δύο με σερί καλάθια, ο Πρίντεζης έκανε το 7-11, με τον Τάλτον να διαμορφώνει με ντράιβ το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ να πηγαίνει στο 9-11.

Ο Χολαργός προηγήθηκε με 12-11 με τον Χόκινς, ο οποίος εκτός από το τρίποντο, έβαλε και δύο βολές για το +3 των γηπεδούχων. Ο Αμερικανός ταλαιπώρησε τον Ολυμπιακό με ένα ακόμα δίποντο (16-13) και ο Λαβ πραγματοποίησε το 19-15 για τον Χολαργό. Μετά από επιθετικό του ριμπάουντ και χουκ, ο Μιλουτίνοφ σκόραρε αλλά ο Λαβ επανήλθε και με ντράιβ έκανε το 21-17. Ο σέντερ των Ερυθρόλευκων ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού πρώτα έδωσε έτοιμο καλάθι στον Βεζένκοφ και στη συνέχεια σκόραρε για το 21-21.

Το παιχνίδι ήταν κακοποίηση του μπάσκετ με το ένα χαμένο καλάθι να διαδέχεται το άλλο. Ο Ολυμπιακός είχε 0/14 τρίποντα και αυτή η αστοχία του δημιουργούσε προβλήματα απέναντι στον μαχητικό Χολαργό.

Από τον Γιάνκοβιτς και τις βολές του έγινε το 27-26 με 48,7’’ για το ημίχρονο, με τον Λαβ να βάζει το 29-26 στο τέλος της περιόδου, με τους Ερυθρόλευκους να τα έχουν «σπάσει» από την περιφέρεια.

ΞΕΦΥΓΕ Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ

Ο Ολυμπιακός σημάδεψε το ποστ στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και προηγήθηκε με έναν πόντο (29-30), ο Χολαργός όμως δεν τα παράτησε και βλέποντας σε κακή μέρα τους Ερυθρόλευκους, προσπέρασε με 35-30 έπειτα από κλέψιμο και κάρφωμα του Γιάνκοβιτς.

Ο Στρέλνιεκς μείωσε σε 36-33, με τους γηπεδούχους να έχουν εγκλωβίσει τους παίκτες του Μπλατ και τον Χόκινς να διαμορφώνει το 38-34. Το πρώτο τρίποντο του Ολυμπιακού στο ματς ήρθε από τον Παπανικολάου, ο Φιτζπάτρικ απάντησε για το 41-37 και ο Γιάνκοβιτς έγραψε το 43-37. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν να έχουν κάκιστες επιλογές στην επίθεση, ο Λαβ τιμώρησε την άμυνά και ο Χολαργός πέρασε με 10 πόντους έπειτα από δίποντο του Τάλτον με το σκορ στο 47-37! Ο Παπανικολάου μείωσε σε 47-41, σκορ που ήταν και το τελικό της τρίτης περιόδου.

Επιστρέφοντας στο ματς ο Βεζένκοφ έκανε το 47-43 και πάλι όμως ο Φιτζπάτρικ σκόραρε για τρεις με το σκορ να πηγαίνει στο 50-43. Ξανά ο Βεζένκοφ για τον Ολυμπιακό (50-45), με τον Σπανούλη να μειώνει στους δύο με τρίποντο (50-48). Ο Χολαργός ήταν ακόμα ζωντανός, ο Σκουλίδας πέτυχε το 53-48 με κάτι λιγότερο από έξι λεπτά να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης.

ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ Ο ΣΤΡΕΛΝΙΕΚΣ, ΤΟ ΠΗΡΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο Γιάνκοβιτς έκανε το 55-49 με 4:43 για τη λήξη, ο Τουπάν έβαλε ένα τρίποντο για το 55-52 με τον Χολαργό να ανανεώνει τρεις επιθέσεις και τον Τάλτον να σκοράρει για το 57-52. Μετά από κερδισμένο φάουλ σε τρίποντο, ο Παπανικολάου διαμόρφωσε το 57-55 και πάλι όμως ο Λαβ πέτυχε ένα δίποντο με άμυνα με 2,5 λεπτά ακόμα για τη λήξη.

Ο Στρέλνιεκς ισοφάρισε με γκολ φάουλ (59-59) στο 1’28’’ με τον Χολαργό να έχει την επίθεση. Οι παίκτες του Λυκογιάννη δεν μπόρεσαν να σκοράρουν με τον Χόκινς, ο Ολυμπιακός από τη μεριά του αστόχησε σε δύο τρίποντα με Τουπάν και Παπανικολάου, αλλά ο Χολαργός έχασε την δική του ευκαιρία με τον Χόκινς.

Η μπάλα στην τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού πήγε στον Στρέλνιεκς, αυτός κράτησε όλο τον χρόνο επάνω του και με ντράιβ διαμόρφωσε το 59-61.

Ο Λυκογιάννης πήρε τάιμ άουτ με 9,4’’ για το τέλος, ο Μπλατ ζήτησε καθαρή άμυνα, η μπάλα κατέληξε στον Λαβ με τον Αμερικανό γκαρντ να σκοράρει και να ισοφαρίζει το παιχνίδι!

Με 1 δευτερόλεπτο για τη λήξη ο Στρέλνιεκς δεν πρόλαβε να πετύχει τρίποντο και οι ομάδες οδηγήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο.

Το πρώτο καλάθι της παράτασης ήρθε από τον Βεζένκοφ, ο Χόκινς έκανε το 63-63 αλλά ο Μιλουτίνοφ με τέσσερις σερί πόντους διαμόρφωσε το 63-67. Ο Βεζένκοφ πέτυχε το 63-69 και ο Μίλου το 65-71 και ο Βουλγαροκύπριος το +8 της ομάδας του με 1μιση λεπτό για το τέλος. Ο Χολαργός δεν είχε άλλες δυνάμεις, οι Ερυθρόλευκοι τα χρειάστηκαν όμως πήρα τη νίκη που θα τους δώσει τον χρόνο να σκεφτούν τι δεν πήγε καλά στο ματς του πρωταθλήματος για να ανταπεξέλθουν ως πρέπει στην Τουρκία με την Φενέρμπαχτσε.