Η ΑΕΚ έδειξε στο παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης πως η εντυπωσιακή εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη αγωνιστική στους «Ζωσιμάδες» δεν ήταν τυχαία ούτε της… στιγμής. Η Ένωση παρουσιάστηκε και σήμερα, στο ματς απέναντι στους Αρκάδες, με το πόδι στο γκάζι. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν καταιγιστικοί και κατάφεραν για δεύτερο σερί παιχνίδι να «καθαρίσουν» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο.

Με το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ (3-0) να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο 20λεπτο. Η ΑΕΚ είχε και πάλι ως παίκτη-κλειδί τον Γκάλο και… εκτελεστές τους Λιβάγια, Πόνσε, ενώ φάνηκε πως όσο περνά ο καιρός οι Μπακασέτας, Μάνταλος και Άλεφ αποκτούν όλο και περισσότερη χημεία ως τριάδα του κέντρου. Με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει μάλιστα και δίχτυα.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, που παρατάχθηκε ξανά με διάταξη 3-5-2, μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Αστέρα αποφασισμένη να μην δώσει δικαιώματα και να βάλει από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Κάτι που κατάφερε, με χαρακτηριστική μάλιστα ευκολία. Το πρώτο γκολ για τον Δικέφαλο ήρθε στο 9’, όταν μετά το κόρνερ του Γκάλο η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και ο Λιβάγια, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης, την έστειλε στα δίχτυα των Αρκάδων.

Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ «ζευγάρωσε» τα τέρματά της, με μια παρόμοια φάση. Ο Γκάλο με μια «γλυκιά» σέντρα από αριστερά βρήκε το κεφάλι του Τσιγκρίνσκι, ο Ουκρανός την έστρωσε στον Άλεφ και ο νεαρός χαφ με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να δώσει αέρα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Αστέρας δεν μπορούσε να ακολουθήσει το τέμπο της Ένωσης, που στο 20’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Ο Μάνταλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μουνάφο, ο Φωτιάς υπέδειξε το πέναλτι και ο Πόνσε που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε. Με τον Αργεντινό φορ να διαμορφώνει το 3-0, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Δύο μόλις λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΚ θα βρεθεί και πάλι με αξιώσεις στην περιοχή του Παπαδόπουλου. Ο κορυφαίος στην αποψινή αναμέτρηση για την Ένωση, Γκάλο, θα βρεθεί στην περιοχή και θα δοκιμάσει το σουτ, με την μπάλα να σταματά στο χέρι του Μουνάφο. Σε μια φάση που φάνηκε να υπάρχει ξεκάθαρη παράβαση. Ο διαιτητής Φωτιάς ωστόσο έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Δικεφάλου για πέναλτι.

Παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα στο παιχνίδι η ΑΕΚ δεν είχε τη διάθεση να πατήσει ακόμα φρένο. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν ξανά την εστία του Αστέρα στο 56’, με τον Πόνσε να κάνει μια ωραία ατομική ενέργεια, να μπαίνει στην περιοχή και να σουτάρει δυνατά, με τον Μουνάφο να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή και ενώ ο Παπαδόπουλος είχε νικηθεί από τον φορ των γηπεδούχων.

Το 3-0 που διαμορφώθηκε από το πρώτο 20λεπτο παρέμεινε μέχρι τέλους, με την Ένωση να δίνει συνέχεια στην εντυπωσιακή εικόνα που έδειξε από το πρώτο ματς πρωταθλήματος του 2019, να πετυχαίνει τη δεύτερη διαδοχική νίκη της και να αποκτά επιπλέον ψυχολογία, για να χτίσει το σερί που επιθυμεί ώστε να πλησιάσει τη δεύτερη θέση. Που όπως φαίνεται δείχνει αποφασισμένη να κυνηγήσει μέχρι τέλους.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης, 3-5-2): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας, Αλεφ, Μάνταλος (71’ Κρίστισιτς), Χουλτ, Λιβάγια (77’ Κλωναρίδης), Πόνσε (82’ Γιακουμάκης)

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος, 3-5-2): Παπαδόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρτίνεθ, Κώτσιρας (46’ Βλάχος), Βαλιέντε, Ιγκλέσιας (72’ Δουβίκας), Μουνάφο, Κυριακόπουλος (65’ Φερνάντεθ), Καλτσάς, Μανιάς