Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός «καίγονταν» για νίκη στο μεταξύ τους παιχνίδι στην Ριζούπολη, στην προσπάθεια τους για αποφυγή του υποβιβασμού και η ισοπαλία (0-0) σίγουρα δεν αφήνει ικανοποιημένη καμιά από τις δυο ομάδες. Σίγουρα όμως τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ουραγό Απόλλωνα, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει σ’ ένα ακόμα παιχνίδι και πολύ δύσκολα θα ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Σε δύσκολη θέση είναι βέβαια και οι Βοιωτοί καθώς παραμένουν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, πάνω μόνο από τον ουραγό Απόλλωνα. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως το 0-0 στην Ριζούπολη δεν ήταν καλό αποτέλεσμα ούτε για τους φιλοξενούμενους.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα υπήρξαν φάσεις που και οι δύο ομάδες είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν. Καμιά από τις δύο δεν τα κατάφερε κι αυτό ήταν κάτι που οφείλονταν στις κακές επιλογές στην τελική προσπάθεια. Οι δύο ομάδες και ειδικά οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για την κατάκτηση των τριών βαθμών στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία και η αλήθεια είναι πως τόσο ο Απόλλωνας όσο και ο Λεβαδειακός έψαξαν με επιμονή το γκολ. Όπως όμως προαναφέραμε φάσεις έγιναν μπροστά στις δυο εστίες αλλά γκολ δεν μπήκε.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο μέρος

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν πολύ και στο δεύτερο ημίχρονο, για την επίτευξη ενός γκολ που θα χαρακτηρίζονταν «χρυσό». Φάσεις έγιναν μπροστά στις δύο εστίες και στο δεύτερο ημίχρονο και ο Απόλλωνας είχε δοκάρι στο 62′, όταν από κεφαλιά του Μητρόπουλου η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Μπάγιτς. Ήταν μια φάση που οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο Λεβαδειακός κατάφερε να σκοράρει στο 77′ με τον Γιακουμάκη, με το γκολ όμως να ακυρώνεται μετά από υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ. Ήταν μια πολύ δύσκολη φάση αλλά από το τηλεπτικό ριπλέι φαίνεται πως ήταν σωστή η υπόδειξη του βοηθού.

Κατόπιν αυτών ο Απόλλων έφτασε στους 6 βαθμούς, ο Λεβαδειακός στους 9, τη στιγμή που ο 12ος ΟΦΗ (με τα τωρινά δεδομένα θα έπαιζε μπαράζ παραμονής) έχει 12 με ματς λιγότερο.

Απόλλωνας – Λεβαδειακός 0-0

Διαιτητής Λάμπρου

Κίτρινες: 65′ Λούκιτς, 75′ Γκίνο, 91′ Μπεντινέλι – 31′ Αντιλέχου, 68′ Ζησόπουλος, 85′ Μπάγιτς, 87′ Ιωαννίδης, 94′ Καραχάλιος.

Απόλλωνας: Βάσιτς, Γκίνο, Λούκιτς, Κύργιας, Οριουέλο, Ντουρσο, Κονέ, Ακόστα (84′ Βάρκας), Μπεντινέλι, Ναζλίδης (54′ Ελ Χέλβε), Ντεφεντερίκο.

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Αντιλέχου, Ζησόπουλος (69′ Καραχάλιος) , Ανγκουά, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό, Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς (83′ Νανγκίς), Ντιόγκο (80′ Παντελιάδης), Ιωαννίδης, Γιακουμάκης.