Απορρίφθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων η πρόταση μομφής κατά της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, που κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στην ψηφοφορία, 325 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της Μέι και 306 κατά, με αποτέλεσμα η βρετανίδα πρωθυπουργός να βγαίνει νικήτρια και να επιβιώνει της πρότασης μομφής.

Η Μέι βρέθηκε αντιμέτωπη με πρόταση μομφής σε βάρος της, χωρίς να έχει περάσει πολύς καιρός από την ψηφοφορία του Δεκεμβρίου του 2018, οπότε και είχε εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Με την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων όπου οι βρετανοί βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία για το Brexit (με 432 «όχι» έναντι 202 ψήφων υπέρ), ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσε πρόταση μομφής σε βάρος της βρετανίδας πρωθυπουργού.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, Τερέζα Μέι και ο Τζέμερι Κόρμπιν διασταύρωσαν για ακόμη μια φορά τα ξίφη τους, με τη βρετανίδα πρωθυπουργό να εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και να προειδοποιεί πως η χώρα έχει ακόμη μπροστά της μακρύ δρόμο για να επουλώσει τις πληγές του διχασμού, και τον ηγέτη των Εργατικών να κάνει λόγο για «κυβέρνηση ζόμπι», ζητώντας εκλογές.