Η Γιαγκελόνια ήθελε να κρατήσει τον Κάρολ Σβιντέρσκι μέχρι το τέλος της σεζόν, «ποντάροντας» πολλά πάνω στον 22χρονο φορ της ομάδας, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από την Πολωνία δηλώσεις του προέδρου της ομάδας λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής.

«Ο Κάρολ ήθελε πραγματικά να φύγει αλλά εγώ του είπα να μείνει. Να μείνει να σκοράρει ακόμη δέκα γκολ, να γίνει ένας τοπ σκόρερ και κατόπιν θα είχε 20 προσφορές στα χέρια του και όχι μια και δυο. Αλλά μερικές φορές είναι δύσκολο να τους πείσεις».

Για την διαφαινόμενη μεταγραφή του Κάρολ Σβιντέρσκι στον ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε ο, βοηθός προπονητής της Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ, Άντριαν Σιεμιενιέκ, εκφράζοντας την μεγάλη του ανησυχία στο ενδεχόμενο αποχώρησης του νεαρού «μπομπέρ».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε, στο «Libero 107,4»:

«Είμαστε στην Τουρκία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια για μία μίνι προετοιμασία, γιατί υπάρχει διακοπή στο πολωνικό πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν είναι καθ΄οδόν για την Ελλάδα ο Σβιντέρσκι. Δεν μπορώ να πω το επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να το διαψεύσω».

Όσο για το τι σημαίνει η απώλειά του για την Γιαγκελόνια;

«Ω θεέ μου! Θα κλάψουμε! Ο Κάρολ είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Έχει σκοράρει πολλά γκολ, έχει επιρροή στο παιχνίδι μας, θα είναι απώλεια για εμάς, Είναι φυσιολογικό για τους παίκτες όμως να φεύγουν, όταν έρχονται τέτοιες προτάσεις με περισσότερα χρήματα, είμαστε περήφανοι και εμείς όμως όταν έρχονται προτάσεις από μεγαλύτερες ομάδες».