Το όριο μισθών στην Ατλέτικο Μαδρίτης αυτή τη σεζόν ορίζεται στα 293 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός εμποδίζει τον διοικητικό ηγέτη των Ροχιμπλάνκος, Ενρίκε Θερέθο, να αγοράσει τον Αλβάρο Μοράτα από την Τσέλσι στην παρούσα φάση, χωρίς πρώτα να «θυσιάσει» έναν ή δύο παίκτες του ρόστερ. Δύο ονόματα εμφανίζονται στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, με σκοπό να δημιουργηθεί το απαραίτητο «κενό» στα μισθολογικά της ομάδας, κενό που θα καλύψει με την έλευσή του ο Ισπανός φορ των Μπλε.  Πρόκειται για τον Ζέλσον Μαρτίνς και τον Νίκολα Κάλινιτς.

Τόσο ο Πορτογάλος όσο και ο Κροάτης βρίσκονται στην πρώτη τους σεζόν στην Ατλέτι αλλά κανένας τους δεν έχει βρει τον δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα.  Ο πρώτος δεν βρίσκει καμία συνέπεια συμμετοχών υπό της οδηγίες του Τσόλο. Χρησιμοποιήθηκε στο ματς του Copa del Rey κόντρα στην φανερά πιο αδύναμη Σεντ Άντριου αλλά εν συνεχεία παραγκωνίστηκε ξανά.  Ενώ από πλευράς του ο Κάλινιτς, δεν εκμεταλλεύεται καμία από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν για να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στο πλευρό του Αντουάν Γκριεζμάν.

Μάλιστα την ίδια στιγμή που η Ατλέτικο είναι έτοιμη να «θυσιάσει» τους Ζέλσον και Κάλινιτς ώστε να ελαφρύνει το βαρύ, ομολογουμένως, φορτίο εκατομμυρίων με το οποίο θα μπορεί εν συνεχεία να υλοποιήσει την έλευση του Αλβάρο Μοράτα, ο Ισπανός διεθνής άσος κατέστησε σαφές ότι ο μισθός του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για να πραγματοποιηθεί το deal κάτι που δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει με άλλες ομάδες! Αυτό λοιπόν διευκολύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υλοποίηση της συμφωνίας…