Δύο καρέ. Από εκείνα που «επιτρέπουν» αράδες αράδων για να περιγράψουν το πώς, το πού, το γιατί. Δύο χρώματα, που συνήθισαν να προχωρούν σε αντίθετες τροχιές. Με άλλη εκκίνηση, άλλη πορεία. Δύο καρέ που μπορούν με απλό, εκκωφαντικό τρόπο να πουν δύο ιστορίες. Η μία έχει πολλά χαμόγελα. Επιτυχίες. Έχει 27 τρόπαια σε μία σεζόν. Έχει «υγεία», «ζωή». Έναν οραματιστή και εγγυητή της επιτυχίας. Έναν άνθρωπο που ανέλαβε να τρέξει, για τα φέρει τα πάντα εις πέρας και έναν «επιπλέον» παίκτη. Που είναι παντός καιρού και συνθηκών. Η άλλη έχει ακόμα αβεβαιότητα. Έχει δύσβατο δρόμο και ελπίδα σε ένα καλύτερο «αύριο». Είναι πολύ απλά, σε διαδικασία επανεκκίνησης.

Για να εξηγούμαστε. Σήμερα Τρίτη (15/01), συνέπεσε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όλων των αγωνιστικών τμημάτων του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π και η γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Τα δύο καρέ για τα οποία έγινε λόγος παραπάνω είναι τα εξής. Το πρώτο απεικονίζει τον Μιχάλη Κουντούρη να ποζάρει μπροστά από τα 27 αστραφτερά τρόπαια που προστέθηκαν στο ήδη «πλούσιο» παλμαρέ των Ερυθρόλευκων, την χρονιά που πέρασε και στο άλλο, πρωταγωνιστής είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ίσως περισσότερο από την εικόνα αυτή καθαυτή να «πρωταγωνιστεί» η δήλωση του Προέδρου του «πράσινου» ερασιτέχνη: «Ελπίζουμε να καταφέρουμε όλους μας τους στόχους και να μπορέσουν να ανέβουν τα τμήματα που είναι στην Α2 στην Α1. Το ανδρικό βόλεϊ και τα ατομικά αθλήματα να ανέβουν όσο πιο ψηλά γίνεται», τόνισε ο διοικητικός ηγέτης των Πράσινων προσμένοντας στο εγγύς μέλλον τα ερασιτεχνικά τμήματα του συλλόγου να ανέβουν επίπεδο, να αποκτήσουν πνοή, να γίνουν ανταγωνιστικά και τα τρόπαια να είναι σε… πράσινο φόντο.

Ως τότε, η εξήγηση στο πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να λογίζεται πια, ως ένας εκ των κορυφαίων πολύ-αθλητικών συλλόγων της Ευρώπης, ευρισκόμενος σε διαφορά… φάσης και κλάσης από τους έτερους συλλόγους εν Ελλάδι, δόθηκε από τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη, στην εκδήλωση της ομάδας. Μέσα σε τρεις σειρές «αποκάλυψε» το μυστικό της επιτυχίας: «Πάνω απ’ όλα όμως να ευχαριστήσουμε, τον άνθρωπο που πριν από 9 χρόνια, όχι μόνο έσωσε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά μας έδωσε τη δυνατότητα να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε έναν Ολυμπιακό πρωταθλητή σε όλα τα τμήματα και διεκδικητή ευρωπαϊκών τροπαίων. Ένα θερμό χειροκρότημα στο χρηματοδότη και εγγυητή αυτών των επιτυχιών τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη», τόνισε.

«Βγάζοντας το καπέλο» στον μοναδικό παράγοντα στην Ελλάδα που με εξαίρεση φυσικά το τμήμα μπάσκετ των Ανδρών, σηκώνει στις πλάτες του μεγάλο μέρος της ευθύνης όλων των άλλων τμημάτων του Ολυμπιακού. Την στιγμή που δειλά – δειλά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιχείρησε το «μπάσιμο» στο Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ενώ οι διοικητικοί ηγέτες των υπολοίπων κορυφαίων ελληνικών αθλητικών συλλόγων δεν το σκέφτονται καν…