Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Είστε μία κυβέρνηση μειοψηφίας και η απάντηση στην ψήφο εμπιστοσύνης είναι όχι» είπε ενώ μίλησε για «ένα συγκυριακό πολιτικό μόρφωμα» επισημαίνοντας πως «η δεδηλωμένη προκύπτει από τη βούληση του λαού και όχι από παζάρια και μεταγραφές».

Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «μία κυβέρνηση που έχει γαντζωθεί στις καρέκλες», προσθέτοντας πως «έχετε υπογράψει ένα συμβόλαιο με πιο βαθιά δεξιά της χώρας. Το συμβόλαιο εξόντωσης της δημοκρατικής παράταξης». «Είστε στρατηγικός εταίρος της ακροδεξιάς και αυτό αποδεικνύεται όχι μόνο από τη συνεργασία σας με τον Πάνο Καμμένο αλλά και από άλλα γεγονότα, όπως από το ότι εδώ και τέσσερα χρόνια δεν λέει να τελειώσει η δική της Χρυσής Αυγής», είπε αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Και πρόσθεσε: «Είστε δύναμη καταστροφής. Είστε τοξικός… Το μοναδικό κατόρθωμά σας είναι η κωλοτούμπα… Ερχεστε εδώ να ζητήσετε λευκή επιταγή για να συνεχίσετε τον κατήφορο. Και το μόνο σίγουρο είναι πως τρέχετε γρήγορα σε αυτό τον κατήφορο».

Όσον αφορά στη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Π. Καμμένο και τις πολιτικές εξελίξεις που δρομολογήθηκαν η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως «μετά από όλα όσα έγιναν την Κυριακή έπρεπε να έχετε προκηρύξει εκλογές. Αλλά δεν θέλετε να μιλήσει ο ελληνικός λαός γιατί τον φοβάστε και φοβάστε τι θα βγει από την κάλπη».

Σχετικά με το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ σημείωσε πως «ένας γάμος από έρωτα για την εξουσία, τελειώνει όπως πρέπει σε ένα γάμο συμφέροντος».

Και πρόσθεσε: «ΟΠρωθυπουργός αποχαιρετά στο Μέγαρο Μαξίμου τον ηρωικό στρατηλάτη και εκείνος αποδεικνύει τη γενναιοδωρία, αφήνοντας προίκα όσους βουλευτές χρειάζεται η κυβέρνηση. Τους μισούς κατά πλήρη κυριότητα και τους άλλους με επικαρπία».