Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Η ανάκαμψη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, βασίζεται σε τσάκισμα εργατικών δικαιωμάτων ενώ την ίδια στιγμή τα λαϊκά στρώματα σηκώνουν ένα βουνό από φόρους» είπε στην αρχή της ομιλίας τους προσθέτοντας ότι όλοι ξέρουμε ποιον χτυπούν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις. «Καλούμε τον λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτή την κάλπικη πόλωση. Λέμε ότι διαλέγοντας το δήθεν μικρότερο κακό θα πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο. Ο κ. Τσίπρας μας λέει ότι τα δύσκολα πέρασαν και ότι τελείωσαν τα μνημόνια και ότι τάχα ανακτήσαμε την κυριαρχία μας. Λίγο ακόμη και θα αναφωνήσει η Ελλάδα στους Έλληνες» είπε χαρακτηριστικά ανεβάζοντας τους τόνους.

Ο κόσμος, πρόσθεσε,  ξέρει από fake news. Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει Γι αυτό αναγκάζεστε να έχετε μαζί κλακαδόρους για να σας επευφημούν».

Πανηγυρίζετε, πρόσθεσε, γιατί πετυχαίνετε ένα υπέρογκο πλεόνασμα. «Έχετε φτάσει σε τέτοια επίπεδα θράσους και δεν διστάζετε να παραδεχθείτε ότι το πλεόνασμα είναι 3,5% και επιστρέφετε μέσω επιδομάτων ένα μικρό μέρος».

Ο προϋπολογισμός, είπε, ο κ. Κουτσούμπας ξεχειλίζει  από αντίμετρα νέας κρατικής βοήθειας στο μεγάλο κεφάλαιο. «Είναι ντροπή να συσκοτίζετε  ότι αυτό που μοιράζετε είναι λιγότερο από ένα δις όταν το πλεόνασμα φτάνει τα 7 δις. Έχετε το θράσος να μιλάτε για ανακούφιση όταν αυτά που δίνετε δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες».

Μιλώντας για την κανονικότητα την οποία … διαφημίζει ο πρωθυπουργός,  είπε πως η πραγματικότητα είναι τελείως  διαφορετική. «Τα  κόκκινα δάνεια απειλούν το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Γι΄ αυτό άλλωστε ετοιμάζεστε στήριξη για τις τράπεζες».

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε ότι έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη, και ότι επιτίθεται σε μισθωτούς και σε αυτοαπασχολούμενους.