Για μια «Μακεδονία» η οποία ετοιμάζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και να γίνει μέλος της ΕΕ έκανε λόγο την Κυριακή ο Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ενόψει και της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Ήταν χρονιά της ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντίθετα από μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» είπε, παροτρύνοντας τους πολίτες, αλλά και τους νομοθέτες της χώρας του.

«Ας μετατρέψουμε τις ευχές μας σε πραγματικότητα» πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για μια ειρηνική χώρα με σταθερότητα, σύμμαχο του ΝΑΤΟ και μέλος της ΕΕ, μια παγκόσμια και δίκαιη «Μακεδονία», με μια οικονομία που λειτουργεί για όλους. Σάς εύχομαι ένα επιτυχημένο οικονομικό έτος, καλή υγεία.

Στο μήνυμά του, μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για οικοδόμηση φιλίας με την Ελλάδα έπειτα από μια διαμάχη 27 και πλέον χρόνων.

Στο μεταξύ, σίγουρη για την ένταξη της γείτονος στην βορειοατλαντική συμμαχία εμφανίσθηκε το Σάββατο η υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

«Στη ‘Μακεδονία’ έχουμε κρατήσει ήδη θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» δήλωσε η κ. Σεκερίνσκα, κάνοντας τον απολογισμό του 2018, ενώ σημείωσε πως «μπορούμε να είμαστε περήφανοι για ό,τι κατορθώσαμε».

Σε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό της, η κ. Σεκερίνσκα τόνισε πως «το 2018 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος που δώσαμε τέλος στην απομόνωση της πατρίδας μας και ανοίξαμε το δρόμο για να γίνουμε ισότιμο μέλος της ισχυρότερης πολιτικοστρατιωτικής συμμαχίας».

«Η πρόσκληση του ΝΑΤΟ είναι στα χέρια μας, ολοκληρώσαμε επιτυχώς τις συνομιλίες ένταξης. Έχουμε ήδη κάνει κράτηση για μια θέση στο τραπέζι του ΝΑΤΟ» διαβεβαίωσε.

Во 2019 година ве повикувам сите заедно да го кренеме македонското знаме во НАТО и да продолжиме да ја градиме нашата иднина!

Во 2018 година се фокусиравме на иднината на Македонија како членка на европското семејство. Знаеме дека 2019 година мора да биде година за домашните реформи. За овој предизвик ни треба Вашата поддршка и Вашата доверба. Ќе работиме напорно, ќе го испорачаме ветеното! Ве повикувам сите заедно да го кренеме македонското знаме во НАТО и да продолжиме да ја градиме нашата иднина! Ви посакувам среќна Нова 2019 година!

Δημοσιεύτηκε από Radmila Sekerinska στις Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018