Βαριά ήττα της Εθνικής στο Βελιγράδι

Η εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε με 84-61 από τη Σερβία και έχασε το αήττητό της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Βαριά ήττα της Εθνικής στο Βελιγράδι

Η εθνική ομάδα μπάσκετ ηττήθηκε με 84-61 από τη Σερβία και έχασε το αήττητό της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Το αήττητο της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας… πνίγηκε στο Δούναβη, καθώς η «γαλανόλευκη» έχασε με 84-61 από τη Σερβία στο Βελιγράδι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε αρκετές απουσίες (Μπουρούσης, Μαργαρίτης, Γιαννόπουλος), δεν είχε πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα και γνώρισε την ήττα από τους Σέρβους που «καίγονταν» για τη νίκη.

Πλέον η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έκανε πολύ σημαντικό βήμα προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την Κίνα. Παρά την ήττα της η εθνική παραμένει στην κορυφή του ομίλου, ενώ στην κλήρωση του Παγκοσμίου θα είναι φυσικά επικεφαλής ομίλου.

Η εθνική μας ομάδα είχε εξ αρχής πολλά προβλήματα από την έλλειψη λύσεων μέσα στη ρακέτα εξ αιτίας των απουσιών των Μπουρούση και Μαργαρίτη με συνέπεια να μην μπορεί να επιβάλει το ρυθμό της, να μην ελέγχει τα ριμπάουντ, να μην βρίσκει επιλογές στην επίθεση παρά μόνο από το τρίποντο.

Οι Σέρβοι από τα πρώτα λεπτά κιόλας «χτύπησαν» τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας, με τον Γιόβιτς και τον Ραντούλιτσα, ενώ με την υπεροπλία τους στη «φροντ λάιν» είχαν την υπεροχή. Προηγήθηκαν με 15-5 στο 4’ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με 29-14 έχοντας 11/13 δίποντα και 8 ριμπάουντ, έναντι 6/14 διπόντων και 5 ριμπάουντ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να περνούν τη μπάλα μέσα στη ρακέτα εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία της ελληνικής ομάδας να αμυνθεί στο λόου ποστ και έφτασαν τη διαφορά στους 17 πόντους (40-23 στο 17’). Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη 2-3 για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και φάνηκε να βρίσκει λύση με τον Χρυσικόπουλο σέντερ, με την εθνική να μειώνει σε 44-35 με ένα μακρινό τρίποντο του Μποχωρίδη στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

H διαφορά στα ριμπάουντ (20-12) ήταν ενδεικτική του προβλήματος που αντιμετώπιζε η εθνική μας. Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Σκουρτόπουλος εφάρμοσε ξανά ζον πρες σε όλο το γήπεδο που κατέληγε σε άμυνα ζώνης 2-3 με τον Μαυροειδή στο κέντρο της.

Οι Σέρβοι έκαναν λάθη καθώς δεν μπορούσαν να κυκλόφορήσουν σωστά τη μπάλα, προσπαθούσαν να περάσουν μέσα στη ρακέτα τις πάσες με συνέπεια η εθνική μας να κλέβει μπάλες και να φεύγει στον αιφνιδιασμό. Ετσι κατάφερε να μειώσει στους τρεις πόντους (49-46 στο 24’) με τους Αθηναίου, Σαλούστρο και Μαυροειδή κορυφαίους. Μέχρι εκεί όμως…

Οι γηπεδούχοι «διάβασαν» την άμυνα της εθνικής μας, σούταραν ελεύθερα σουτ, βρήκαν λύσεις από το λόου ποστ και με επιμέρους σκορ 18-2 τελείωσαν το δεκάλεπτο με 67-48, που ήταν και η έως τότε μεγαλύτερη διαφορά.

Η εθνική μας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να βρει… αντίδοτο στην πίεση των «πλάβι» με συνέπεια η διαφορά να «ανοίξει» και τους Σέρβους να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Μάλιστα ο Θανάσης Σκουρτόπουλος πέρασε στο παρκέ και τους Λούντζη, Μουράτο στο 37’ με τους Σέρβους πάντως να μην … αφήνουν το πόδι από το γκάζι και να κάνουν μέχρι και την τελευταία τους επίθεση, που τους απέφερε το τελικό 84-61.

Από τη «γαλανόλευκη» οι Σαλούστρος (12π. 3/3διπ), Μποχωρίδης (12π.) και Μαυροειδής (9π.) ήταν οι καλύτεροι.

Από τους Σέρβους κορυφαίοι ήταν οι Γιόβιτς (22π. 7/8διπ), Ραντούλιτσα (13π.) και Μίσιτς (13π. 6ας). Η διαφορά στα ριμπάουντ ήταν… χαώδης (41-26).

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 44-35,67-48, 84-61

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.