Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «αταλάντευτη ηγεσία» του προκατόχου του, του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών.

«Μέσω της αυθεντικότητάς του, του πνεύματός του και της αταλάντευτης δέσμευσής του υπέρ της πίστης, της οικογένειας και της χώρας του, ο πρόεδρος Μπους ενέπνευσε γενιές αμερικανών συμπολιτών», αναφέρει ο Τραμπ σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Μπουένος Άιρες, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20).


Ο Μπαράκ Ομπάμα, που επισκέφθηκε τον Τζορτζ Μπους στην οικία του στο Χιούστον νωρίτερα την εβδομάδα, δήλωσε ότι η Αμερική «έχασε έναν πατριώτη και ταπεινό υπηρέτη».

«Μετά από 73 χρόνια γάμου, ο Τζορτζ και η Μπάρμπαρα Μπους είναι και πάλι μαζί, δύο ακτίνες φωτός που ποτέ δεν έσβησαν, δύο ακτίνες φωτός που φωτίζουν άλλους με το παράδειγμά τους. Οι σκέψεις μας είναι με  την οικογένεια Μπους» καταλήγει ο Μπαράκ Ομπάμα.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα εξέφρασε τη θλίψη του και το ζεύγος Κλίντον. Ο διάδοχος του Μπους, Μπιλ Κλίντον, σε μήνυμά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην πατρίδα αλλά και για την αγάπη και τη φιλία που τους συνέδεε. «Είμαι ευγνώμων για κάθε λεπτό που πέρασα μαζί του και θα κρατάω πάντα τη φιλία μας ως ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της ζωής μου» ανέφερε σε μήνυμά του.