Την ένταση και τη διατήρηση της πολιτικής αντιπαράθεσης σε πρωτοφανώς υψηλούς τόνους επιλέγει για το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, όπως φάνηκε από τις κινήσεις του την προηγούμενη εβδομάδα.

Η στιγμή που φάνηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει πίσω του την ομαλότητα και την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στη χώρα ήταν η πρώτη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση την προηγούμενη Τετάρτη, η οποία όμως συνέπεσε με μία άλλη εξέλιξη: την παραγγελία για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη.

Από τον συνδυασμό των γεγονότων και από τον τρόπο με τον οποίο στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερθεματίσουν στην προσπάθεια απαξίωσης του πρώην πρωθυπουργού, όλοι αντιλήφθηκαν πλέον τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Ήδη ορισμένοι μιλούν για το «βρώμικο ‘18», μια παραλλαγή του «βρώμικου ‘89», σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την εκστρατεία της Αριστεράς κατά του Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ενόσω όλοι αναμένουν να δουν ή να διαγνώσουν ποια ακριβώς είναι τα πολιτικά σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο εν όψει των δεδομένων, μέχρι στιγμής, αναμετρήσεων του Μαΐου για την τοπική αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ που κυκλοφορεί