Τις προσεχείς ημέρες, και πάντως άμεσα, αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη FolliFollie, καθώς σήμερα συζητήθηκε η νέα αίτηση της εταιρείας, για την υπαγωγή της στο καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα.

Οι νομικοί παραστάτες της υποστήριξαν ότι σε περίπτωση κατά την οποία δεν παρασχεθεί προστασία στην εταιρεία, τριών – τεσσάρων μηνών,  η πτώχευση θα είναι αναπόφευκτη.

«Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν οι δικηγόροι, εκτιμώντας ότι οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική.

«Υπέρ» του να γίνει δεκτό το αίτημα, τάχθηκαν οι εργαζόμενοι και ομολογιούχοι, ενώ «κατά» τοποθετήθηκαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ καθώς και 56 επενδυτές. Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου.

 Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπαγωγή της Folli Follie  σε καθεστώς προστασίας του Πτωχευτικού Κώδικα, με «όπλα» τόσο την έγγραφη παραίτηση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, όσο και την αποδοχή εξαίρεσης των τραπεζών από τη δικαστική προστασία. 

Σήμερα συζητήθηκε παράλληλα και το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής από τους 56 επενδυτές – μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, με την οποία ζητούν να εξασφαλίσουν δυνατότητα κατάσχεσης περιουσίας της εισηγμένης, ύψους περίπου 2, 5 εκατ. ευρώ.